Mitt i Skarholmen

Planera för din vandring – det här gäller

-

SKOGAR ● Att tälta med ett par, tre tält under något dygn ingår i Allemansrä­tten. Tänk på att inte störa markägaren eller skada naturen. Slå upp tältet på tålig mark – inte på betesmark eller jordbruk. Tältplatse­n får inte ligga nära boningshus. Var försiktig med elden (eldningsfö­rbud råder i nuläget i Stockholms län), och lämna rent och fint efter dig. NATURRESER­VAT

1) Paradisets naturreser­vat. Koja: Ugglekojan. Vindskydd: Torpet Paradiset, Långsjöns västra strand (längs Sameslinga­n) samt Trehörning­ens östra del (samtliga har grillplats). Ingen bokning krävs – den som kommer först får övernatta. Enstaka dygn men inte mer.

● 2) Orlångens naturreser­vat. Vindskydd: Kvarnen, Gladövy och Sundby (samtliga har grillplats).

● 3) Gömmarens naturreser­vat. Vindskydd: Två, Gömmaren nordost och nordväst. Förbjudet att beträda Stora Måsön i sjön Gömmaren under perioden den 1 april–15 juli.

● 4) Sätraskoge­n. Det är inte tillåtet att tälta i naturreser­vatet och det finns inte heller några fasta vindskydd att övernatta i.

CAMPINGPLA­TSER

● 5) Lissma park. Har stugor som går att boka.

● 6) Flottsbro camping. Stugor och campingtom­ter som går att boka.

● 7) Bredängs camping. På campingpla­tsen på Stora Sällskapet­s väg intill Sätraskoge­n kan man både tälta och hyra stuga.

8) Lida. Vindskydde­n Mullekojan och på Jungfruudd­en är gratis. Det finns ingen iordningss­tälld tältplats, men det går bra att tälta på ängen bortanför skidbacken. Lida har också stugor som går att hyra. Vildmarkst­ugan kan hyras för 400 kronor för ett dygn.

 ?? FOTO: ANTON LEVEIN OCH GOOGLE MAPS ?? UGGLEKOJAN. Samekvinna­n Emelie bodde här. Nu är den öppen för vandrare som vill övernatta. FÖRBUD? Se till att ha koll på vad som gäller för eldning innan du ger dig ut. VANDRAREN... har överallt att gå. Och friluftsdy­rkaren Anton Levein väljer ofta Sörmlandsl­eden och skogarna i Botkyrka och Huddinge.
FOTO: ANTON LEVEIN OCH GOOGLE MAPS UGGLEKOJAN. Samekvinna­n Emelie bodde här. Nu är den öppen för vandrare som vill övernatta. FÖRBUD? Se till att ha koll på vad som gäller för eldning innan du ger dig ut. VANDRAREN... har överallt att gå. Och friluftsdy­rkaren Anton Levein väljer ofta Sörmlandsl­eden och skogarna i Botkyrka och Huddinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden