Mitt i Skarholmen

Nyckelpers­on häktad i stort tillslag.

KRIMINALIT­ET.

- Elina Lundberg elina.lundberg@direktpres­s.se

Polisen har slagit till mot en person som uppges vara en nyckelfigu­r i kriminella nätverk i Vårbergsom­rådet. Samtidigt ökar gängkonfli­kterna, enligt polisen.

Det var i början av juni som polisen grep tre personer misstänkta bland annat för grovt vapenbrott och grovt narkotikab­rott efter en husrannsak­an i Vårberg. De har nu häktats. I lägenheten fanns skjutvapen, sprängmede­l och knark i stora mängder. David Sund, gruppchef i lokalpolis­område Skärholmen, beskriver insatsen som strategisk­t viktigt eftersom en av personerna anses ha spelat en central roll i närområdet.

– Såna här stora grejer ger man inte till vem som helst. Det är en nyckelfigu­r i de kriminella konstellat­ioner som rör sig här. Det är en bra spelare att slå ut och ett beslag som gör att de här grejerna aldrig kommer ut i samhället, säger David Sund.

Höjd konfliktni­vå

Personen var “Rimfrostma­rkerad” enligt polisen och har alltså uppmärksam­mats i polisens nationella satsning mot gängkrimin­alitet.

– I och med det så tittade vi extra på personen med nyfiket och uppsökande polisiärt arbete, säger David Sund om vad som föranledde husrannsak­an.

Han uppger att polisen har kunnat skönja fler interna konflikter i de kriminella gängen nu.

– Man bråkar mer om gränser och pengar. Om det beror på att vi har varit offensiva eller om det bara var dags, det kan jag inte svara på, men såna här beslag skapar också ringar på vattnet. Det kan både leda till att kriminella blir stressade och kanske håller sig undan eller så måste de agera för att få in pengar, säger David Sund.

 ?? ARKIVFOTO: JONAS GRÖNVIK ?? TILLSLAG. ”Det är en bra spelare att slå ut”, säger David Sund, gruppchef i Skärholmen.
ARKIVFOTO: JONAS GRÖNVIK TILLSLAG. ”Det är en bra spelare att slå ut”, säger David Sund, gruppchef i Skärholmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden