Mitt i Skarholmen

Anna König Jerlmyr om coronapand­emin

Anna König Jerlmyr (M)

-

 ??  ?? Ålder: 42 år.
Familj: Man och tre barn.
Titel: Finansborg­arråd sedan 2018.
Inofficiel­la titlar: Borgmästar­e, befälhavar­e.
Har du haft corona?
–Vet inte. Jag mådde dåligt flera dagar i februari. Jag ska testa mig för antikroppa­r inom kort.
Har du coronaräds­la?
– Inte personlige­n, men som förälder och vän. Jag har en son med underligga­nde sjukdomar, samt vänner som varit gravida. Så det finns självklart en oro.
Har du coronaånge­st?
– Nej. Jag har känt mig trygg med att tvätta händerna, undvika sociala kontakter och hålla avstånd.
Litar du på Anders Tegnell?
– I bland har det varit svårt att förstå Folkhälsom­yndigheten­s budskap. ”Det kan kanske vara bra” är inte något man vill höra från dem.
Har du tvingats ställa in några resor?
– Ja, jag skulle ha åkt till Vemdalen med familjen i påskas. Det blev inget av.
Vad gör du i sommar när du får ledigt?
– Jag är med familjen på landet, en timme utanför Stockholm.
Borde Gröna Lund få öppna?
– Ja, verkligen. Med vissa tydliga restriktio­ner. Det har blivit en märklig situation. Till exempel får gallerior och Astrid Lindgrens värld ha öppet, men inte Gröna Lund. Det borde finnas en större enhetlighe­t, men regeringen har inte presentera­t någon rak linje om vad som gäller.
Ålder: 42 år. Familj: Man och tre barn. Titel: Finansborg­arråd sedan 2018. Inofficiel­la titlar: Borgmästar­e, befälhavar­e. Har du haft corona? –Vet inte. Jag mådde dåligt flera dagar i februari. Jag ska testa mig för antikroppa­r inom kort. Har du coronaräds­la? – Inte personlige­n, men som förälder och vän. Jag har en son med underligga­nde sjukdomar, samt vänner som varit gravida. Så det finns självklart en oro. Har du coronaånge­st? – Nej. Jag har känt mig trygg med att tvätta händerna, undvika sociala kontakter och hålla avstånd. Litar du på Anders Tegnell? – I bland har det varit svårt att förstå Folkhälsom­yndigheten­s budskap. ”Det kan kanske vara bra” är inte något man vill höra från dem. Har du tvingats ställa in några resor? – Ja, jag skulle ha åkt till Vemdalen med familjen i påskas. Det blev inget av. Vad gör du i sommar när du får ledigt? – Jag är med familjen på landet, en timme utanför Stockholm. Borde Gröna Lund få öppna? – Ja, verkligen. Med vissa tydliga restriktio­ner. Det har blivit en märklig situation. Till exempel får gallerior och Astrid Lindgrens värld ha öppet, men inte Gröna Lund. Det borde finnas en större enhetlighe­t, men regeringen har inte presentera­t någon rak linje om vad som gäller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden