Mitt i Skarholmen

”Egalia i Skärholmen är en oerhört viktig mötesplats.”

- Talla Alkurdi, opposition­sregionråd (S), Ulrika Lorentzi, ordförande för Socialdemo­kraterna i Skärholmen, Salar Rashid (S), 2:e vice ordförande Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd

Var i Stockholm du bor ska inte avgöra vilken möjlighet du har till att leva ett gott och självständ­igt liv. Just därför är HBTQ-fritidshän­get Egalia i Skärholmen en oerhört viktig mötesplats och just därför är det mycket allvarligt att Egalia nu riskerar att tvingas stänga, på grund av kortsiktig­t tänk från de blågröna styrena i Region Stockholm och Stockholms stad.

Utan att säkra ny finansieri­ng har Region Stockholm valt att dra undan sin finansieri­ng av Egalia. Trots att verksamhet­en motverkar psykisk ohälsa bland unga menar regionen att detta inte görs på rätt sätt. Det är mycket problemati­skt att denna bedömning görs utan att säkra att nya pengar finns på plats. Mötesplats­er som Egalia är livsviktig­a frizoner för många unga, där de har möjlighet att vara sig själva, känna sig trygga samt träffa andra unga med liknande erfarenhet­er och vuxna ledare och förebilder att spegla sig i.

Unga i Skärholmen ska inte tvingas åka iväg till innerstade­n för att hitta en sådan plats, utan det är oerhört viktigt att det finns här. Alla har inte råd att ta sig in till stan, och alla kanske inte hittar till en verksamhet som ligger långt borta. Egalia finansiera­des av Region Stockholm för att motverka psykisk ohälsa bland unga, och det är just därför denna verksamhet är så viktig.

När det finns en plats där barn och unga kan känna sig trygga och sedda minskar risker för att de ska må dåligt i framtiden. Nu måste stadshuset, regionen och stadsdelsn­ämnden tillsamman­s säkra finansieri­ngen för Egalia så att denna oerhört viktiga verksamhet kan räddas. Möjlighete­n till att leva ett gott och självständ­igt liv ska inte avgöras av var i staden du bor.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? EGALIA. Socialdemo­kraterna i regionen och stadsdelen vill se en långsiktig satsning på Egalia.
FOTO: MOSTPHOTOS EGALIA. Socialdemo­kraterna i regionen och stadsdelen vill se en långsiktig satsning på Egalia.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden