Mitt i Skarholmen

Spana in stilen i Skärholmen

TRENDSPANI­NG. Mitt i tog en tur till Skärholmen­s centrum för att snacka klädstil. Daia Sabah satsar på säkra kort som svart, men dottern Robina räds inte mönster.

- Text: Cornelis Rikken | Foto: Sacharias Källdén

Hur viktigt är egentligen valet av outfit? Måste allt matcha? Och finns det någon typisk Skärholmen-stil? Mitt i begav sig en solig tisdag i april till Skärholmen centrum för att snacka fashion med folket. Häng med!

Daia Sabah, 40, är inte så mycket för skrikiga färger utan föredrar en rätt nedtonad outfit. I dag har han på sig en tröja i svart – hans favoritfär­g.

– Det är mycket snyggt, säger han och ler.

Dottern Robina Daia, 6, är mer för färger och mönster. I dag har hon klätt sig i leopard-hoodie och Chanelmjuk­isar. Även om det onekligen rör sig om ett litet modelejon kommer komfort i första hand, menar pappa.

– Hon gillar avslappnat.

Abdalaziz Albakev, 25, sportar dagen till ära en vårig jeansjacka. Någon speciell inspiratio­nskälla till sin stil har han inte, menar han. Märken är inte heller något han bryr sig nämnvärt om. Däremot är han klädintres­serad och går ofta i butiker när han är ledig. Som i dag, när han ska in och ta sig en vända i Skärholmen centrum.

Abdalaziz bodde tidigare i Sundsvall och menar att modet där skiljer sig en hel del mot i Skärholmen. – Det var inte lika stor blandning av stilar. Här finns många olika kulturer, vilket också gör att folk har många olika stilar.

Kent Johansson, 74, hämtar sin inspiratio­n från 50- och 60-talet, och samtliga plagg han har på sig är fyndade på loppis.

Outfiten är genomtänkt – från den matchande överoch underdelen till de stora bågarna som pryder hans nästipp.

– Jag börjar ofta med byxorna, sen väljer jag en jacka som matchar, säger han.

Han upplever att Skärholmen har en skön och avslappnad inställnin­g till mode.

– Här får man se ut som man vill. Annat är det på Östermalm.

David Nur, 39, och Sandra Bakambama, 35, är på väg till mataffären och har därför klätt sig rätt ”casual”. – Jag klär mig efter hur jag känner mig för dagen. I dag är det vår men lite grått ute, då blev det kamouflage, säger Sandra.

För David är det viktigt att plaggen matchar.

– Jag tänkte blått och blått, säger han och pekar på sina jeans och Reebok-sneakers.

Just skorna är viktiga, och ofta utgår resten av outfiten från vad han väljer att sätta på fötterna. På frågan hur många sneakers han har blir svaret:

– 30 plus, kanske?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden