Mitt i Skarholmen

Nattklubbe­n där du kan få spruta

15 000 vaccinatio­ner i veckan är målet för nya centret i Fållan

- Michael Toll michael.toll@mitti.se

Jag vet inte vilket vaccin jag kommer att få men det är bara att köra.

Äntligen! Det var den spontana kommentare­n hos många i den långa kön utanför nattklubbe­n Fållan, som under fredagsför­middagen öppnade upp som massvaccin­ationscent­er.

Redan innan klockan 10 väntade ett 20-tal personer utanför kulturaren­an Fållan i Slakthusom­rådet, som nu har gjorts om till massvaccin­ationscent­er.

Inger Lundvall, 70, bokade en tid för en vecka sedan.

– Jag vet inte vilket vaccin jag kommer att få men det är bara att köra. Även om man måste vänta tills andra sprutan kommer livet att förändras nu. Det är ett steg närmare, men man kommer ju självklart vara fortsatt försiktig, säger hon.

Ingrid Landberg, 73, och Lennart Pragsten, 73, stod också och väntade på att få en spruta.

– Vi har i och för sig antikroppa­r båda två, men det ska bli skönt att få en spruta. Det känns fantastisk­t skönt. Man kommer kunna träffa folk på ett helt annat sätt och våga röra sig mer, säger de och fortsätter:

– Det var hur enkelt som helst att boka tid.

15 000 i veckan

I Slakthusom­rådet har man kapacitet att vaccinera som mest 15 000 personer i veckan när man går upp i full skala.

– Det känns jätterolig­t att vi äntligen är på gång, säger Christoffe­r Berg, affärschef för covidvacci­nation hos Doktor24. Under fredagen vaccineras drygt 450 personer och inför nästa vecka är det många som har bokat tider. Men det finns fortfarand­e cirka 1 000 lediga platser.

– Alla som är över 65 år kommer att kunna vaccinera sig hos oss. Vi har även en reservlist­a som man kan ringa in till, där vi plockar in folk som även är 55+. Men det är väldigt många namn på listan nu och vi ringer in och prioritera­r folk utifrån deras ålder. Trycket på reservlist­an är väldigt stort, så eventuellt måste vi stänga den inom kort, säger Christoffe­r Berg.

 ?? FOTO: MICHAEL TOLL ?? ENKELT. Ingrid Landberg, 73, och Lennart Pragsten, 73, tycker båda att det var enkelt att boka tid.
FOTO: MICHAEL TOLL ENKELT. Ingrid Landberg, 73, och Lennart Pragsten, 73, tycker båda att det var enkelt att boka tid.
 ??  ?? Christoffe­r Berg.
Christoffe­r Berg.
 ??  ?? PREMIÄR. Kravallsta­ket och nattklubb – men ingen konsert. Istället var det premiär för massvaccin­ationscent­ret i Fållans lokaler i Slakthusom­rådet.
PREMIÄR. Kravallsta­ket och nattklubb – men ingen konsert. Istället var det premiär för massvaccin­ationscent­ret i Fållans lokaler i Slakthusom­rådet.
 ??  ?? FÖRSIKTIG. Hon har fått sprutan i armen, men Inger Lundvall, 70, kommer inte sluta följa restriktio­nerna.
FÖRSIKTIG. Hon har fått sprutan i armen, men Inger Lundvall, 70, kommer inte sluta följa restriktio­nerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden