Mitt i Skarholmen

Tredje vårdcentra­len invigdes i Vårberg

BYGGS. Stadsdelen beräknas växa snabbt kommande år

- VÅRBERG

Vi vill växa i takt med befolkning­ens behov.

Vårberg har fått ännu en vårdcentra­l. I torsdags invigdes Sagoskogen­s vårdcentra­l i det som tidigare var Vårbergs sjukhem.

Den nya vårdcentra­len, som drivs av nätläkaren Doktor. se, smygstarta­de redan i mitten av juni, men i torsdags var det alltså dags för officiell invigning. På plats fanns bland annat hälso- och sjukvårdsr­egionrådet Anna Starbrink (L) och vd:n Martin Lindman.

Fler ska anställas

Till en början ska två läkare, en sjuksköter­ska, en undersköte­rska och en medicinsk sekreterar­e arbeta på mottagning­en. Ytterligar­e två läkare och en kurator ansluter under hösten.

– Vi vill växa i takt med befolkning­ens behov, säger verksamhet­schefen Reza Zarenoe. Redan nu vet vi att vi kommer rekrytera minst en sjuksköter­ska till. Vi kommer fortlöpand­e utöka bemanninge­n med sjuksköter­skor och läkare efter behov.

Två i centrum

I dag finns redan två vårdcentra­ler i Vårbergs centrum där Qualicare Stockholm och Capio har varsin mottagning. Dessutom har Capio en separat geriatrisk mottagning i sjukhusbyg­gnaden på Vårbergsvä­gen.

Sagoskogen blir alltså den tredje vårdcentra­len inom ett ganska litet geografisk­t område.

– Vårberg har redan nu en stor befolkning som kommer växa ytterligar­e tack vare att fler bostäder byggs i området. Vårdcentra­lernas upptagning­sområden är inte heller strikt knutna till själva stadsdelen. Många väljer vårdcentra­l på andra premisser, till exempel nära jobb eller resväg. Därför tror jag att samtliga vårdcentra­ler i Vårberg kommer behövas, och dessutom kompletter­a varandra på ett bra sätt, säger Reza Zarenoe.

Växande stadsdel

Enligt stadsutvec­klingsproj­ektet Fokus Skärholmen ska hela stadsdelso­mrådet växa med cirka 4 000 bostäder de kommande åren. 1 500 av dessa ska enligt planerna byggas på båda sidor om Vårbergsvä­gen och inom delar av parkområde­t i direkt anslutning till sjukhusbyg­gnaden.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? CHEF. Reza Zarenoe, verksamhet­schef på Sagoskogen­s vårdcentra­l.
FOTO: LEIF OLDENBURG CHEF. Reza Zarenoe, verksamhet­schef på Sagoskogen­s vårdcentra­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden