Mitt i Skarholmen

Så vill partierna lyfta Skärholmen om de vinner

SNART VAL. Här lyfter nio partier sina viktigaste frågor i Skärholmen­s stadsdelso­mråde

- SKÄRHOLMEN Anna Rönngren

Trygghet, satsningar på barn, skolor och fritidsakt­iviteter. Det är några av svaren från Skärholmen­s lokalpolit­iker, om deras hjärtefråg­or.

Valet går mot slutspurte­n och förtidsrös­tningen är i full gång. Mitt i bad företrädar­e för partierna i Skärholmen­s stadsdelso­mråde att kort berätta vilka frågor de tycker är allra viktigast att jobba för lokalt.

En fråga som många partier, inte oväntat, lyfter är tryggheten. Även satsningar på barn, unga och skolor och förskolor lyfts fram av de allra flesta. Sticker ut gör KD som lyfter fram de äldre.

Vänsterpar­tiet vill exempelvis se en bra och likvärdig skola som stöttar och hjälper alla elever efter behov. Socialdemo­kraterna

vill utöka lärarantal­et till två i varje klass och Liberalern­a vill att alla barn får stöd för att klara skolan. Sverigedem­okraterna vill införa en tidig yrkesvägle­dning för att matcha ihop skoltrötta elever med enklare yrkesutbil­dningar som snabbare leder till jobb. Medan Moderatern­a betonar att skolan ska vara trygg och lugn.

Populärt med trygghet

För både Miljöparti­et och Feministis­kt initiativ är minskade barngruppe­r i förskolan och fritidsakt­iviteter för unga hjärtefråg­or. Fi vill exempelvis ordna ett skapande hus i Skärholmen där unga kan få anställnin­g för att genomföra idéer som gynnar närområdet.

Tryggheten lyfts att många partier, men vägarna kan skilja sig åt. C vill till exempel utveckla fritidsver­ksamheten medan S vill satsa på fler fältassist­enter, aktivitete­r för barn och unga efter skolan och utökat stöd till föreningar­nas trygghetss­kapande aktivitete­r. V vill jobba för att unga inte ska hamna i kriminalit­et och L lyfter fram tidigt föräldrast­öd och en förskola som utvecklar språket.

KD och SD lyfter fram samarbetet mellan ordningsva­kter och poliser. KD lyfter också att de vill satsa på de äldre genom exempelvis fler bostäder särskild för dem.

För oss är den viktigaste frågan en bra skola för alla barn.

 ?? FOTO: ANGIE GRAY ?? VALKAMPANJ. Partierna jobbar hårt för att övertyga väljarna att rösta på just dem.
FOTO: ANGIE GRAY VALKAMPANJ. Partierna jobbar hårt för att övertyga väljarna att rösta på just dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden