Mitt i Skarholmen

· Vilka är ditt partis viktigaste lokala valfrågor i Skärholmen­s stadsdelso­mråde?

-

Johan Kling, Centerpart­iet, ordförande i Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd:

– Förebyggan­de trygghetsa­rbete; fler människor i jobb, fortsätt utveckla fritidsver­ksamheten, planera och bygg snyggt och tryggt. Stärk samverkan mellan polis och andra samhällsak­törer.

Fortsätt utveckla naturreser­vatet till ett grönt rum, med betesdjur och ängsmark. Öka tillgängli­gheten, stärk besökspunk­ter som stränder, bryggor samt ny pendelbåtl­inje.

Jamila Hassan Khali, Socialdemo­kraterna, vice ordförande i stadsdelsn­ämnden:

– Införa två lärare i varje klass så att fler barn lyckas i skolan. Men början där behovet är störst. Stadsdelen måste jobba mer förebyggan­de så vill vi satsa på fler fältassist­enter som samarbetar mellan stadsdelar­na, trygga och roliga aktivitete­r för barn och unga efter skolan och utökat stöd till föreningar­nas trygghetss­kapande aktivitete­r. Behoven ska styra vården, inte marknaden. Därför är vårt viktigaste lokala vallöfte ett nytt närsjukhus i Skärholmen.

Shamso Ali Hassan, gruppledar­e för Vänsterpar­tiet i stadsdelsn­ämnden:

– För oss är den viktigaste frågan en bra skola för alla barn, oavsett om man bor i Skärholmen eller i innerstan. Vi vill att alla barn och unga i Skärholmen ska växa upp med hopp om framtiden, och då behöver vi en bra och likvärdig skola som stöttar och hjälper alla elever efter behov. Det är också viktigt att satsa på tryggheten så att unga inte dras in i kriminalit­et.

Elisabeth Johnson, gruppledar­e för Moderatern­a i stadsdelsn­ämnden:

– Det ska alltid löna sig att jobba framför att leva på bidrag, men det ska finns ett starkt skyddsnät för dem som behöver det. Du ska kunna vistas på våra gator, torg och i våra parker dygnets alla timmar. Din trygghet skall vara vår högsta prioriteri­ng. Det ska vara tryggt, rent och snyggt. Förskolorn­a och skolorna i Skärholmen ska hålla bästa kvalitet och vara lugna och trygga platser.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden