Mitt i Skarholmen

Hon kan prisas för jobbet mot våldet

- Mira Hedberg mira.hedberg@mitti.se

Ramatoulie Gabbidon är en av initiativt­agarna till plattforme­n Collective Talks, där unga vuxna som drabbas av gatuvåldet kan få stöd.

Nu kan hon prisas för sin insats.

När Ramatoulie Gabbidon var 19 år förlorade hon en nära anhörig till följd av gatuvåldet.

Efter förlusten drev sorgen henne till att starta en plattform, Collective Talks, där unga vuxna som direkt eller indirekt drabbats av det dödliga våldet kan vända sig.

Bearbeta det dödliga våldet

I dag är hon 22 år och nyligen stod det klart att hon är en av tio nominerade till Konungens stiftelse ungt ledarskaps stipendium, bland annat för plattforme­n.

– Jag blev väldigt förvånad och otroligt tacksam. Det är alltid kul när det man gör blir uppmärksam­mat och det ger mig bara mer motivation till att fortsätta det jag gör, säger Ramatoulie Gabbidon.

Collective Talks erbjuder samtalsstö­d varje vecka i Skärholmen och Husby, där man får utrymme att bearbeta det dödliga våldet.

– Vi lever i ett samhälle där man knappt pratar om hur dessa händelser drabbar människor psykiskt. Man pratar nästan bara om vad man ska göra med de som begår dessa brott, menar hon.

I fler städer

I framtiden hoppas Ramatoulie Gabbidon att plattforme­n kan introducer­as till fler städer, men också att man kan erbjuda stöd från profession­ella terapeuter.

– Vi arbetar ju ideellt, och om jag vinner stipendiet skulle jag även vilja att vi har en egen pengakassa. Vi hade också velat bli en förening i framtiden.

Det ger mig bara mer motivation till att fortsätta det jag gör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden