Mitt i Skarholmen

Glädjebesk­edet: Skolbalen är räddad

DRÖMMEN BLIR SANN. Boende och företag ställer upp efter Mitt i:s rapporteri­ng

- Anna Rönngren anna.ronngren@mitti.se 08-550 550 71

Niorna i Bredängssk­olan skulle inte få någon bal i år, eftersom det saknades pengar. Men efter Mitt i:s rapporteri­ng kom engagerade Bredängsbo­r och lokala företagare till elevernas räddning.

– Vi är jätteglada, säger Zeinab Dhahad.

När Mitt i Skärholmen för drygt en månad sedan mötte Lisa Singhateh och Zeinab Dhahad var de oroliga över att det inte skulle bli någon avslutning­sbal för niorna när de slutar grundskola­n i år.

Bredängssk­olan saknar pengar och erbjuder i stället en skollunch som avslutning vilket många elever inte tyckte kändes rätt. Därför började de själva samla in pengar och kontaktade även Faduma Mohamed och den ideella föreningen Unga själar, som jobbar med att uppfylla ungas önskedrömm­ar, för att få hjälp.

Många vill hjälpa till

Efter att ungdomarna berättat om situatione­n i Lokaltidni­ngen

Mitt i har många i Bredäng velat hjälpa till. En person i den lokala Facebook-gruppen Bredäng baby! startade en insamling dit boende i området som ville stötta balen kunde swisha och resultatet lät inte vänta på sig. Efter bara några dagar hade tusentals kronor strömmat in.

– Vi är så tacksamma för alla som är med och bidrar, säger niondeklas­saren Zeinab Dhahad.

Hon och klasskamra­terna är överväldig­ade av Bredängsbo­rnas engagemang.

– Folk har varit så snälla och de som inte har kunnat hjälpa till med pengar har kommit med råd och tips på lösningar, säger Zeinab Dhahad.

Dj:ar gratis

Hennes mamma Lisa Lidgren, som håller i planeringe­n, berättar att pengarna fortsätter att strömma in. Folk har swishat allt från 20 kronor och uppåt. Nu är summan uppe i 16 000 kronor.

Därutöver har fastighets­bolaget Stena sagt att de går in och sponsrar med 10 000 kronor.

– Bredäng är fantastisk­t, folk har varit så generösa och godhjärtad­e. De har även erbjudit sig att ställa upp gratis som dj och kockar. Och det är flott att även Stena är med, säger hon.

Har ni det ni behöver nu?

Bredäng är fantastisk­t, folk har varit så generösa och godhjärtad­e.

– Ja, jag ska gå in och boka något den här veckan.

Nu ska de ha ett möte med klasserna för att enas om var balen ska hållas någonstans. Just nu är det två förslag som diskuteras Cello Slottet i Alby och Lusthuset på Långholmen på Södermalm.

– Jag hoppas på Långholmen, det är en väldigt fin lokal som passar oss, säger Zeinab Dhahad.

 ?? FOTO: ANNA RÖNNGREN ?? Faduma Mohamed från Unga sjalar, Zeinab Dhahad, 15, och Lisa Singhateh, 15, har jobbat för att förverklig­a drömmen om en skolbal för niorna.
FOTO: ANNA RÖNNGREN Faduma Mohamed från Unga sjalar, Zeinab Dhahad, 15, och Lisa Singhateh, 15, har jobbat för att förverklig­a drömmen om en skolbal för niorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden