Mitt i Södermalm

Efter grannars klagomål – nu utreds krogen på Medis

- Robin Högberg robin.hogberg@direktpres­s.se

Musiken från Baras Imperium vid Medborgarp­latsen är outhärdlig, tycker flera grannar. ”Å andra sidan är det ingen gudstjänst heller”, säger Fadde Darwich som driver krogen.

Baras Imperium vid Medborgarp­latsen har tillstånd för att spela bakgrundsm­usik fram till klockan 23, men på kvällar och helger är det högt som på en nattklubb, menar Othmar Englund, som bor granne med restaurang­en.

– När de sätter på musiken måste vi stänga alla fönster. Det dunkar hela tiden och pågår till två, halv tre på natten. Jag kan inte sova och ofta måste jag jobba dagen efter. Detta har pågått i månader.

– Totalt är vi 16 närboende som lämnat in en överklagan om att de ska hålla sig till tiderna de har tillstånd för, säger Othmar Englund.

Fadde Darwich, som driver Baras Imperium, delar inte bilden.

– Vi är en restaurang, ingen nattklubb. Våra gäster kan alltid prata i normal samtalston, säger han.

Men på Facebook gör ni ju reklam för nattklubb och partymusik?

– Ja men å andra sidan är det ju ingen gudstjänst heller. Och man kan ju spela partymusik utan att det går utanför gränserna. Natt- klubb skriver vi för att vi har öppet till 03 på helgerna.

Flera klagomål

Under sommaren har grannar lämnat in fyra klagomål till miljöförva­ltningen som utreder om krogen stör för mycket. Klagomålen gäller både ljud från uteserveri­ngen och musik och ljud inifrån restaurang­en. Miljöförva­ltningen har gjort ljudmätnin­gar, bland annat inifrån två av de klagandes lägenheter.

– Våra mätresulta­t har inte visat någon olägenhet i bostäderna, men ärendet är inte färdighand­lagt ännu. De klagande ska också få möjlighet att yttra sig över mätresulta­tet, säger Karin Hultman, enhetschef på miljöförva­ltningen.

Verksamhet­en utreds

På Socialförv­altningens tillstånds­enheten, som ansvarar för serverings­tillstånde­t, utreds också restaurang­en. Under tiden råder sekretess.

– Vi tittar på verksamhet­en, vad de anmält in till oss och vad som bedrivs där, säger enhetschef­en Carina Cutlip.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERIK SIMANDER ?? OLJUD. Baras Imperium inuti Göta Ark.
FOTO: ERIK SIMANDER OLJUD. Baras Imperium inuti Göta Ark.
 ??  ?? KLUBBEN. Baras ligger inne i Göta ark vid Medborgarp­latsen.
KLUBBEN. Baras ligger inne i Göta ark vid Medborgarp­latsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden