Mitt i Södermalm

Kändishund­en från Söder är död – får minneslund

- Elinor Karlin

Södermalms egen stjärnhund Caspian har gått bort. Nu har barnen i området, på eget initiativ, skapat en minneslund för Caspian.

Tio över tre i lördags var det dags. Hunden Caspian, tidigare känd från Hello Saferides misukvideo ”Hey Ho”, hade levt ett långt och rikt liv som var på väg att rinna ut. Ägaren Lena Dahlberg bestämde att det var bäst att låta det ta slut innan krämporna tog över.

– Det var så fint. Han låg på sin favoritfil­t med sin pridefluga, och vi spelade mu- siken från musikvideo­n, säger Lena Dahlberg.

Men det var två dagar senare som hon upptäckte det. Tillsamman­s med sin yngre hund Chiquita tog hon sig en promenad i området. Under ett pilträd uppenbarad­e sig en minneslund – till minne av hunden Caspian. Platsen är iordningst­älld av en grupp barn i tioårsålde­rn som lärt känna Caspian på stan genom åren.

– Det här betyder allt, att se de banden han skapat med barnen. Det är helt fantastisk­t, säger Lena Dahlberg.

Flera av barnen hade kommit till hundrastgå­rden för att säga farväl till Caspian veckan innan. De gosade med hunden och berättade att de tänkta hålla en minnesstun­d för sin vän.

– Barnen är helt förkrossad­e. Det var också en mamma som kom och gav oss en teckning. Jag förstår inte vilket intryck han gjorde på folk, säger Eva Dahlberg.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MINNESLUND. Eva Dahlberg, Chiquita och Caspian för flera år sedan.
FOTO: PRIVAT MINNESLUND. Eva Dahlberg, Chiquita och Caspian för flera år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden