Mitt i Södermalm

VAD TYCKER NI OM ARTIKELN OM ÖSTBERGA?

-

ULF WALTHER (S) Ordförande i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsn­ämnd:

– Folk i Östberga är förbannade och berättar för mig att de inte känner igen sig i den här beskrivnin­gen. Jag känner heller inte igen bilden av att personer skulle gå runt med bruna papperspås­ar över huvudet eller att människor inte vågar delta i samhällsdi­skussionen och säga vad de tycker. Det finns tre utmaningar. Det första rör kriminalit­eten och det nätverk som verkar från Östberga. Det andra är Östbergas geografisk­a isolation. Det tredje är det som fram till nyligen var frånvaron av samhällsen­gagemang vilket har gjort det svårt för medborgarn­a att vilja engagera sig i sitt område.

BASSEM JERBI Rektor på Östbergask­olan:

– Östberga har, som många andra socialt utsatta områden, utmaningar att jobba med men det är inget som har påverkat skolans arbete. Varken jag eller någon i min personalgr­upp upplever att det är otryggt i området. Största problemen är att det finns för lite liv och rörelse på allmänna platser och att området riskerar att bli isolerat, mycket beroende på kommunikat­ioner. Fler bostäder och en större blandning av människor med olika bakgrund skulle göra mycket för områdets trygghet och attraktivi­tet.

ROBERT JELINEK Jaobbar på ÖCC:

– Jag har jobbat här i två och ett halvt år och har aldrig blivit hotad eller trakassera­d, jag känner mig helt trygg med de personer jag träffar. Det är som att artikeln kommer alldeles för sent. Hade det varit så att inget gjordes i området, att Östberga helt lämnats åt sitt öde, då hade det varit lättare att tro på det här. Men nu är det massa saker på gång som kommer att leda till förändring i Östberga men det tar tid innan det märks. Det viktiga är att det har startat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden