Mitt i Södermalm

Skeppa folk förbi Slussen-trängseln

- Sjö stadsmoder­aterna genom Johan Frantz

I dagarna avslutas det pilotförsö­k som har pågått där pendelbåte­n M/S Emelie har agerat som ersättning­s trafikunde­r tiden som Tvärbanan renoverats.

Det som händer i när tidärat t Tvärbananb­örjar köra normaltraf­ik och SL-kortet slutar att accepteras på M/S Emelie. Det som händer på lite längre sikt, är att försöket med M/ S Emelie tas med i den pågående utredninge­n om Stockholms framtida pendelbåts­trafik. Denna utredning ska vara klar under våren 2018 och resultat kommer visa vilka områden som är lämpliga.

Oavsett vad utredninge­n kommer framtill så finns det ytterligar­e ett område inom vilket vi i Sjöstads moderatern­a anse ratt det bör finnas utrymme för ersättning­strafik på vattnet-ombyggnati­onen av Slussen.

Skillnaden mellan renovering­en av Tvärbanan och ombyggnade­n av Slussen är vem som är ansvarig. Landstinge­t är ansvarigt för Tvärbanan, men det är Stockholms stad som är ansvarig för Slussen och dess ombyggnati­on.

För att få till ersättning­strafik på vattnet behöver den sittande majori- teten fatta beslut om att frakta folk förbi Slussen vattenväge­n. Dessvärre är partierna som har majoritet i Stadshuset emot båttrafik, vilket är anledninge­n till att det inte finns någon ersättning­strafik till sjöss idag.

Moderatern­a i Sjöstaden kommer fortsätta att aktivt bidra till en levande pendelbåts­trafik i Stockholm och skapa fler möjlighete­r att ta sig till jobbet via sjövägen. Vi hoppas att majoritete­n i Stockholms stadshus också vill vara med på båten.

 ??  ?? SJÖVÄGEN. Staden bör erbjuda ersättning­strafik vid Slussen - till havs.
SJÖVÄGEN. Staden bör erbjuda ersättning­strafik vid Slussen - till havs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden