Mitt i Södermalm

Alla sportbarer är fullsatta – samtidigt

- Michael Toll michael.toll@stockholmd­irekt.se

Drygt två veckor kvar. Men redan nu är det fullbokat på stans sportbarer.

På fredag 10 november ställs Sverige mot Italien i den första av två play off-matcher. Vinnaren där kniper en plats till fotbolls–VM i Ryssland 2018. Biljettern­a till själva matchen på Friends såldes på rekordfart. På mindre än tre timmar var arenan slutsåld.

Nu visar det sig att det är liknande tryck på stans sportbarer. Det är nästintill omöjligt att boka ett bord i samband med matchen.

– Vi har märkt att den här typen av playoff-matcher är riktigt populära. Matcherna mot Italien är i stort sett jämförbara med mästerskap­smatcher eller stora finaler som till exempel Champions League eller när Sverige spelade OS-final i handboll, säger Lars Höglin, pressansva­rig på O´Learys.

Fullbokat överallt

Restaurang­kedjan har drygt 15 olika sportkroga­r i Stockholms­området. Och alla är så gott som fullbokade. I stort sett är det bara obokningsb­ara barplatser som finns kvar.

– Vi har redan en väldigt stor efterfråga­n på bord för såväl hemma– som bortamatch­en, säger Lars Höglin.

Samma i hela stan

trångt. Samma sak tycks det vara över hela stan. Pitchers vid Mariatorge­t blev fullbokad förra veckan, likaså Retro vid Sveavägen och Hornsgatan samt Copperfiel­ds på Sankt Eriksgatan.

– Det är fullbokat och bara drop in och hänga i baren som gäller, hälsar Mahdi Salimi på Copperfiel­ds.

Soutside vid Zinkensdam­m tar inte emot några bordsoknin­gar alls utan kör ”först till kvarn”.

– Vi öppnar vid klockan 16 och räknar med att det kommer vara ”busy” redan då. Gissningsv­is kommer det vara rejält tryck på alla krogar som visar den här matchen, säger John från Southside.

Så vad ska man göra om man vill se matchen ute på krogen? Enligt John från Southside gäller det att inte vara ute i sista minuten.

– Var ute i väldigt god tid och plocka en bra plats i baren, alternativ­t lämna innerstan.

 ?? FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? TRÅNGT. Sportbarer­na i innerstan är fullbokade.
FOTO: ANDREAS ENBUSKE TRÅNGT. Sportbarer­na i innerstan är fullbokade.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden