Mitt i Södermalm

Flera år utan hyresgäst: Nu blir huset replokal

- Elina Lundberg

Efter att ha stått öde i år ska det gamla stationshu­set i Fatburspar­ken som varit krog få nytt liv. I vinter fylls det – med musik.

Länge var det gamla tegelhuset i Fatburspar­ken uthyrt till en krögare men de senaste åren har byggnaden, som ägs av staden, stått tom och nedsläckt i en del av parken som många upplever som otrygg.

Fastighets­kontoret har jobbat för att hitta en ny hyresgäst som kan göra att huset lever upp igen. Nu är planen att ett 40-tal musiker flyttar in vid årsskiftet.

Det är en ideell kulturföre­ning med ett tiotal olika band som behöver replokaler som staden vill ska flytta in.

– Staden ville ha in en kulturföre­ning så att det kan bli ett mervärde för hela parken som ska göras om. Det kan också ge en trygghet i området eftersom vi har aktivitete­r både dagtid och kvällar, säger Deniz Duvarci i Hammarbyba­cke musikfören­ing.

Tidigare har musikerna repat i Hjorthagen i en fastighet som ska rivas. Har du ett band som behöver replo- kal kan du höra av dig till föreningen som efter flytten kan ta emot nya medlemmar. Enda kravet är att du vill hålla på med musik, att du följer ordningsre­glerna och betalar medlemsavg­iften som är en del av hyran.

– Vi är olika band i blandade åldrar och genres.Vissa band har släppt material och turnerar, andra är mer oetablerad­e. De nya lokalerna är mindre än de vi har idag men du hamnar på en kölista och det brukar bli en naturlig rotation när band läggs ner eller går vidare, säger Deniz Duvarci.

 ??  ?? NYSTART. En ny aktör flyttar in i Tegelhuset i Fatburspar­ken.
NYSTART. En ny aktör flyttar in i Tegelhuset i Fatburspar­ken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden