Mitt i Södermalm

Så ska trängseln minska i T-banan

- Michael Toll 073-600 69 24

Efter senaste tidens kritik. Här är SL:s kortsiktig­a och långsiktig­a plan för hur alla ska få plats i kollektivt­rafiken.

87 procent av resenärern­a i tunnelbana­n uppger att de totalt sett är nöjda. Men när det kommer till trängseln är siffran bara 43 procent. Att det är trångt, varmt, fuktigt och svårt att få plats är ett stort problem för SL.

”En verklig utmaning”

– Just trängseln är en verklig utmaning och det har varit så över en längre tid. Men vi har en plan på hur vi ska agera, säger Kristoffer Tamsons (M) trafikland­stingsråd i landstinge­t.

Strategin för att komma åt trängselpr­oblemet kan delas upp i tre kategorier. Saker som ska göras på kort sikt, lite längre sikt och slutligen långsiktig­a lösningar i framtiden.

”Behöver stöd”

– Vi har ett blockövers­kridande stöd för många av de åtgärder som nu planeras och är inne i en process där en lång rad åtgärder ska realiseras. Det är mycket på gång, säger Kristoffer Tamsons.

”Gammal skåpmat”

Socialdemo­kraterna i landstinge­t har gått igenom vad som är tänkt att göras och välkomnar moderatern­as förlag.

– Vi är glada att Moderatern­a nu börjar lyssna på de förslag som finns. Mycket av det här föreslog vi tidigt i somras men då röstade alliansen och SD nej. Men bättre sent än aldrig, säger Talla Alkurdi (S), opposition­slandsting­sråd.

Just trängseln är en verklig utmaning och det har varit så över en längre tid. Men vi har en plan på hur vi ska agera.

 ??  ?? HAR EN PLAN. ”En verklig utmaning, men vi har en plan.” Så säger Kristoffer Tamsons (M) om trängseln i tunnelbana­n.
HAR EN PLAN. ”En verklig utmaning, men vi har en plan.” Så säger Kristoffer Tamsons (M) om trängseln i tunnelbana­n.
 ??  ?? Kristoffer Tamsons (M)
Kristoffer Tamsons (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden