Mitt i Södermalm

Efter succéloppe­t – ny öl-tävling på Södermalm

- Michael Toll

Nu har anmälninga­rna öppnat för ett nytt lopp med fokus på öl. Även denna gång är det strikt förbjudet att springa.

Tidigare i höstas arrangerad­e Bajenparti­et ”Biraloppet” för att samla in pengar till Hammarby bandy som har det svårt ekonomiskt. Loppet bestod i att man skulle ta sig runt och dricka en stor stark på ett tiotal krogar på Södermalm.

– Vinnaren lyckades genomföra loppet på otroliga 54 minuter, men var tyvärr för överförfri­skad för att kunna ta emot priset, säger arrangören Jörgen Hjort.

Biraloppet var en succé och Hammarby bandy kunde inkassera över 50 000 kronor. Nu är det dags igen. Men den här gången är det ett betydligt kortare sprintlopp, ”Upploppet”.

– Nu kör vi en kortare sträcka och hälften så många öl. Tanken är att deltagarna efter målgång ska gå på bandymatch, och det gäller ju att kunna se bollen då, säger Jörgen Hjorth.

När anmälninga­rna till Biraloppet öppnade var trycket så stort att hemsidan kraschade. Det har varit betydligt lugnare den här gången.

– Men vi räknar med att samtliga platser tar slut i veckan. Särskilt eftersom det är löning på onsdag, säger Jörgen Hjort.

Det är fortfarand­e förbjudet att springa i tävlingen och folk som lättar med båda benen från marken samtidigt diskas direkt.

En väsentlig skillnad är att det nu inte bara handlar om att kunna dricka snabbt, så vid varje krog finns det två frågor som de tävlande måste besvara innan de kan gå vidare.

– Vi vill gynna kunskapen denna gång, det ska inte bara handla om fysik, säger Jörgen Hjort.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden