Mitt i Södermalm

Ska göra upp – i inofficiel­la Uno-SM

- Per Larsson

Den starka fascinatio­nen för kortspelet väcktes under fjolårsvin­tern när Erik Key Westin var på resande fot och firade nyår med en kompis.

– Då spelade vi riktigt mycket och fastnade. Det är så barnsligt, så roligt och så opretentiö­st. Så vi fortsatte när vi kom hem. Vi gick ut och drack cocktails, spelade Uno och hade trevligt, säger han.

Tippar Sturehof i toppen

Konceptet krog kombinerat med Uno är nu något Erik Key Westin har etablerat på sin egen arbetsplat­s – för Uno-sugna restaurang­anställda. Tanken är att mästerskap­et ska bli en stående tradition. I våras anord- nande Churchill Arms historiens första inofficiel­la krog-SM i Uno. Bland åtta represente­rade krogar lyckades Sturehof roffa åt sig den åtråvärda pokalen. Vilka ser starkast ut den här gången? – Jag får nog säga Sturehof. Kanske mest för att det ser ut att komma tio personer från dem, säger Erik Key Westin med ett leende.

Då varje krog får ställa upp med hur många tävlande man vill ser oddsen tämligen goda ut för Sturehof. Deras trupp består av ett tiotal personer när andra krogar bara ställer upp med någon enstaka. Tävlingen stannar dock inte vid krog mot krog.

– Man spelar för krogens ära. Samtidigt är det alla mot alla, så det är ett utmärkt tillfälle att sätta en kollega på plats.

Mästaren prisas

Totalt kommer ett tiotal krogar ställa upp på söndag. Förutom ära och bucklan kan mästaren också räkna med att ytterligar­e belönas. Ligger det något i potten? – Ja, men det är hemligt, flinar Erik Key Westin.

Det är så barnsligt, så roligt och så opretentiö­st.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden