Mitt i Södermalm

CAROLINE RINGSKOG FERRADANOL­I OCH LIV STRÖMQUIST

-

I fyra år har Caroline och Liv diskuterat livet och kulturen med humor och skärpa i ”En varg söker sin pod”. Inför deras livepod på Neondämon frågade vi vilken stad som vinner i en fight: Stockholm eller Malmö?

Vem av er blir mest nervös av att livepodda?

C: Tror Liv faktiskt. L: Caroline kanske?

När ni var riktigt nära att lägga ner podden, var anledninge­n att…?

C: Det har vi aldrig varit. L: Hm, vi har nog aldrig tänkt seriöst ”nu lägger vi ner”? Så långe vi har nån sorts finansieri­ng kör vi på.

Podden blev ju bok, ”Kära Liv och Caroline”, blir det fler liknande projekt?

C: Kanske.... Det var väldigt kul. Öppen för förslag. L: Inte just för tillfället! Men det kanske kommer i framtiden!

Den gången du skickade tillbaka mat på en restaurang, så var det för att…?

C: Maten var kall kanske? Deprimeran­de med kalla varmrätter. L: Jag gör ALDRIG det för jag är oerhört low-maintenanc­e och tycker alltid synd om personalen.

När var ni senast riktigt fulla?

C: Minns inte. Saknar det. L: Det var faktiskt efter att vi spelat in sista avsnittet av nya säsongen av ”Liv och Horace i Europa” och jag och tv-teamet var på en pytteliten bar på engelska landsbygde­n och jag tvingade bartendern att spela allas favorit Bob Dylan-låtar. Det var kul!

Vad räddar ni först om huset börjar brinna?

C: Mitt barn. Min dator. L: Barnen!

Låt som alltid får er att dansa?

C: Gungar till lite till ”Regulate”. L: ”My prerogativ­e” med Britney Spears.

En gång när ni killgissad­e för att inte framstå som obildade, så gällde det …?

C: Vad är det? Att gissa? Vet inte. Går ju nästan inte ha ett samtal utan fantasi o hypotetisk­a tankar. Men man vet ju inget, om nåt egentligen, men med den attityden blir det inget narrativ. I frågan ovanför? L: Geografi! Jag har otroligt dålig koll på geografi och kan typ inte ett enda svenskt landskap eller var någon svensk stad ligger, förutom de allra största.

Vilken stad vinner, Stockholm eller Malmö?

C: Stockholm. Allt är lite sämre i Malmö. Förutom maten. L: Jag gillar båda! Men bor helst i Malmö för det är nära till allt, mysigt, enkelt, inte så segregerat och en kul blandning av folk.

Hur beskriver ni Stockholm för någon som aldrig varit här?

C: Alla är ensamma och duktiga. L: Det är en massa öar? Och folk som bor där är väldigt intressera­de av bostadspri­ser.

Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist spelar in livepod med tema Antiken – Antigone på Dramatens restaurang Neondämon, 9 november, kl 18.00–19.00. Gratis inträde!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden