Mitt i Södermalm

Vodkabil med fulsprit blev stoppad av polis vid Slussen

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Två män som langade fulsprit från en “vodkabil” till tonåringar vid Slussen åkte fast förra helgen. ”Jätteframg­ång”, säger narkotikap­olisen om insatsen.

Det var i lördagskvä­ll som polisen såg två män med mycket tungt lastade väskor sälja alkohol till ungdomar vid Slussen.

– Vi noterade att två män med extremt tunga väskor mötte upp unga personer i 14- 16 årsåldern här, säger Annika Ljung, chef på narkotikag­ruppen.

Männen som langade sprit hade också ett fordon där det hittades mer alkohol.

– Det såg ut som vodka men spriten var grumlig. Det är inget från bolaget utan den har tagits in i landet utan kontroll. Det kan vara förenat med fara att dricka den, säger Annika Ljung.

”Gör enorma pengar”

Nu har de två männen gripits och anhållits av åklagare för grov alkohollan­gning. Polisen misstänker att männen, som marknadsfö­rt sig via sociala medier, har sålt till ett större antal ungdomar under en lång tid.

Att en “vodkabil” langar till unga i Stockholm är ingen engångsför­eteelse, enligt Annika Ljung.

– Det är tyvärr ett problem i Stockholm idag. De gör enorma pengar rakt ner i fickan på det här, säger hon.

Arbetet vid Slussen var en del av en höstlovsin­sats som Södermalms narkotikag­rupp gjorde i samarbete med poliskolle­gor från Gotland.

Förutom den stopp ade vodkabilen gjordes flera tillslag under helgen och polisen beslagtog mycket narkotika och hittade flera efterlysta personer vid husrannsak­ningar.

Det kan vara förenat med fara att dricka den.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? INSATS. Tog fast två langare vid Slussen.
FOTO: LEIF OLDENBURG INSATS. Tog fast två langare vid Slussen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden