Mitt i Södermalm

Nazistkupp mot flertalet busskurer

- Andreas Jennische

Under natten har en nazistisk organisati­on tagit sig in i ett antal annonstavl­or vid SL:s busskurer för att klistra in sina egna budskap.

Clear Channel, det bolag som sköter om annonstavl­orna, bekräftar att affischer har bytts ut i flera av deras så kallade vitriner. Ett plats som drabbats är Gullmarspl­an där den nazistiska organisati­onen Nordiska motståndsr­örelsen, NMR, satt upp en egen affisch bakom glaset.

– Vi fick in rapporter om att de här affischera kommit upp i morse. De har öppnat skåpen och tejpat upp dem, säger David Klagsbrun, pressansva­rig för Clear Channel i Skandinavi­en.

Bolaget håll er just nu på att undersöka omfattning­en. Alla olagliga affischer som påträffas tas ner direkt.

– Vi har plockat ner flera stycken runt om i Söderort. Det är svårt att veta hur många det rör sig om totalt. För vår del har det hittills rört sig om en handfull, säger David Klagsbrun.

Även bussbolage­n Nobina och Keolis tagit ned några affischer som upptäckts när de varit ute på hållplatss­ervice.

Har det hänt förr att utomståend­e tagit sig in i själva affischskå­pen för att byta budskap?

– Det sker incidenter då och då. Det krävs ett specialver­ktyg men vissa är förslagna, säger David Klagsbrun.

Clear Channel ser mycket allvarligt på det inträffade.

– Vår kommentar utöver att vi kan bekräfta att det skett är att vi nu gör allt vi kan för att få ner de här affischern­a så snabbt som möjligt. Vi dementerar att det finns några som helst samarbeten med NMR, säger David Klagsbrun.

StockholmD­irekt har valt att inte visa bilder på den olagliga affischeri­ngen.

Vi gör allt vi kan för att få ner de här affischern­a så snabbt som möjligt.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? FEL BILD. Redaktione­n har medvetet valt att inte visa bild på den affisch som olagligt monterats på sådana här affischtav­lor i Stockholm i veckan, bland annat här på Gullmarspl­an.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN FEL BILD. Redaktione­n har medvetet valt att inte visa bild på den affisch som olagligt monterats på sådana här affischtav­lor i Stockholm i veckan, bland annat här på Gullmarspl­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden