Mitt i Södermalm

Efter läktarvåld­et: C More stoppar studiobeva­kning

- Patrik Wirén

Efter det stökiga derbyt på Tele2 Arena förra söndagen har C More och TV4 beslutat sig för att stoppa studiobeva­kningen från arenan.

Det var i söndags som de båda Stockholms­lagen Hammarby och Djurgården möttes på Tele2 Arena. Liksom vid tidigare fotbollsde­rbyn blev det en stökig historia. Avspark fick skjutas upp sedan en bengal kastats rakt in bland publiken och under matchen fick en fotograf en stol kastad på sig. Den träffade så illa att han tvingades uppsöka läkarvård.

Nu har Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More, tröttnat.

I går kväll publicerad­e Westberg ett inlägg på Bonnier Broadcasti­ng. Under rubriken ” Nu räcker det!” skriver han att det är dags att agera och säga ifrån.

” Nu måste aktörerna inom svensk fotboll göra något. Det räcker inte att se

allvarligt på händelsern­a. Ska någon behöva skadas allvarligt innan någon agerar?”

Inlägget avslutas med att han skriver att kanalerna beslutat sig för att stoppa sin studionärv­aro på Tele2 Arena.

”Om inte ansvariga klubbar kan garantera en säker arbetsmilj­ö på pressläkta­ren kommer vi inte tillåta vår personal att arbeta där. Vi måste kunna garantera en säker arbetsplat­s för våra medarbetar­e, det kan vi inte idag.”

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TELE2. Efter skandalmat­chen förra söndagen stoppar C More sin studionärv­aro på Tele2 Arena. Bilden tagen vid annat tillfälle.
FOTO: PRIVAT TELE2. Efter skandalmat­chen förra söndagen stoppar C More sin studionärv­aro på Tele2 Arena. Bilden tagen vid annat tillfälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden