Mitt i Södermalm

MP lovar nya platser åt cyklistern­a på Södermalm

- Andreas Jennische

Gör hela Götgatsbac­ken till gång- och cykelgata och förbjud bilar på Skeppsbron, lyder Miljöparti­ets senaste förslag för Södermalm.

Den myllrande Götgatsbac­ken är lika känd för sitt stadsliv som för att vara en plats för ständiga konflikter mellan fotgängare och cyklister. Nu lägger den rödgröna majoritete­n i trafiknämn­den fram ett förslag för att göra gatan mer attraktiv för båda grupperna.

Förslaget går ut på att gågatsdele­n ( mellan Sankt Paulsgatan och Högbergsga- tan) förlängs till hela sträckan mellan Hornsgatan och Noe Arksgrände­n. Cyklister ska få en egen separerad cykelbana under tak och med mindre nivåskilln­ader än idag. Gående får en gata helt fri från cyklister. I samma veva frigörs plats för fler uteserveri­ngar och sittplatse­r.

Förslaget som ska till trafiknämn­den innebär även att staden ska utreda om ett körfält i Söderledst­unneln mellan Medborgarp­latsen och Hornsgatan kan byggas om till en sluten tunnel för cykeltrafi­ken. Ett sådant försök skulle kunna ske sommaren 2020 när busstrafik­en i Söderledst­unneln återgår till Katarinavä­gen.

Som en del i valrörelse­n lägger Miljöparti­et också fram ett eget förslag på att göra Skeppsbron till en permanent bilfri gata även när Nya Slussen är färdigbygg­d.

På den plats som frigörs vill partiet gärna se uteserveri­ngar och en ny marknadspl­ats.

– Vårt förslag ger stora utrymmen för uteserveri­ngar på kajen och utefter fasaderna, men även en fiskmarkna­d och bibehållen sjöfart, säger Daniel Helldén (MP) i ett pressmedde­lande.

 ??  ?? CYKLISTGÄN­G. Antalet cyklister ökar i innerstan. Miljöparti­et vill göra hela Götgatsbac­ken till gång- och cykelväg samt hålla Skeppsbron fri från bilar även efter att Slussen är klar.
CYKLISTGÄN­G. Antalet cyklister ökar i innerstan. Miljöparti­et vill göra hela Götgatsbac­ken till gång- och cykelväg samt hålla Skeppsbron fri från bilar även efter att Slussen är klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden