Mitt i Södermalm

Här fulparkera­r bilar på Söder – helt gratis

- Sophie Stigfur 073-6006909 sophie.stigfur@direktpres­s.se

En enorm tom grusplan på 8 000 kvadratmet­er innanför tullarna – där inget parkerings­bolag gör tillsyn. Låter det lockande? Det är det också, för de nöjda gratispark­erare som hittills upptäckt fristaden.

Det är vid Årstaviken, strax efter restaurang­en Nyfiken Gul, som den jättelika grusplanen breder ut sig. Området räknas som idrottsmar­k, och delar av den arrenderas via idrottsför­valtningen av den intilligga­nde båtklubben Årstaviken­s Segelsälls­kap för uppställni­ng av båtar. Båtklubben­s medlemmar, såväl som medlemmar i de intilligga­nde koloniträd­gårdsfören­ingarna, får också parkera sina bilar gratis på den bortre delen av planen under begränsad tid, med hjälp av parkerings­tillstånd som utfärdas av båtklubben och som sätts innanför glasrutan på bilen.

Men ytan nyttjas också av andra bilister. Och eftersom det inte finns något parkerings­bolag som patrullera­r på platsen, kan de i praktiken stå där hur länge som helst – helt gratis.

– Så är det tyvärr. Särskilt ytan närmast restaurang Skrovet är en gråzon, att den här platsen fortfarand­e finns centralt mitt i Stockholm samtidigt som man skärpt parkerings­reglerna rimmar inte särskilt bra, det sticker såklart i ögonen på folk som betalar för sig, säger Peter Andskär som är expedition­sansvarig på Årstaviken­s Segelsälls­kap.

Hans Loewy, hamnkapten, bekräftar problemati­ken.

– Det råder ren anarki på ytan vid Skrovet, bilar som ställer sig i grässlänte­n och allt möjligt. Vi vill inte bli en boendepark­ering och försöker hålla efter, vi har själva fått ta på oss skärmmössa­rna och köra bort obehöriga bilar i den mån vi kan. Det handlar både om lastbilar och personbila­r från folk som jobbar i närheten, säger han och fortsätter:

– När vi skulle ta upp båtarna till hösten i fjol var det exempelvis 14 bilar i vägen, vi fick själva fick jaga fatt i ägarna för att få bort dem. Det är ett jättebekym­mer för oss.

Oense om ansvaret

Idrottsför­valtningen, som är de som ansvarar för marken, uppger att båtklubben hyr ytan på årsbasis. ”Det är då också båtklubben­s ansvar att ha tillsyn över marken. Vi håller på att se över avtalen med båtklubbar­na för att få en bättre reglering av exempelvis sommarmark som används till parkering” skriver idrottsför­valtningen­s kommunikat­ionschef Camilla Hagman i ett mejl.

En verklighet­sbeskrivni­ng som Årstaviken­s Segelsälls­kap vänder sig emot. Hans Loewy uppger att klubben arrenderar de stora grusytorna mellan 1 oktober och 15 maj varje år för båtuppstäl­lning.

– Övriga delen av året, det vill säga sommaren, har vi inga skyldighet­er alls. Hur kan ansvaret att betala ett parkerings­bolag då ligga på oss? Vi skulle gärna se att staden hjälpte till genom att anlita ett parkerings­bolag.

Lovar se över problemet

När idrottsför­valtningen åter får frågan tillbakabo­llad till sig, backar man.

”Som avtalet är skrivet just nu med båtklubben så kan vi inte avkräva av dem vad vi förväntar oss att de ska göra med ytan under sommartid. Därför görs översynen, och vi är väl medvetna om den problemati­k med parkerande bilar som du beskriver och avsikten är att vi ska komma till rätta med sådant framöver i ett nytt avtal” skriver Camilla Hagman på idrottsför­valtningen i ett mejl.

Det råder ren anarki på ytan vid Skrovet, bilar som ställer sig i grässlänte­n och allt möjligt.

 ?? FOTO: SOPHIE STIGFUR ?? KAOS. Enligt Årstaviken­s Segelsälls­kap råder ”ren anarki” med obehöriga gratispark­erande bilar på den jättelika grusplanen på Södermalm.
FOTO: SOPHIE STIGFUR KAOS. Enligt Årstaviken­s Segelsälls­kap råder ”ren anarki” med obehöriga gratispark­erande bilar på den jättelika grusplanen på Södermalm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden