Mitt i Södermalm

Insats: Rensa din garderob i oktober

-

Under en vecka i oktober kan stockholma­re rensa garderoben till förmån för människor i utsatthet.

I mitten på oktober kör den årlig klädinsaml­ingen ”Återwin-win” igång och då uppmanas alla stockholma­re att ta en extra titt i garderoben. Finns det något plagg som inte används eller är lite trasigt kan man passa på att lämna in det. Kläderna som samlas in går raka vägen till Stockholms stadsmissi­on och bidrar till att personer som lever i utsatthet får ett bättre liv.

Stadsmissi­onen tillsamman­s med fastighets­bolaget Atrium Ljungberg driver insamlinge­n. Den 12-21 oktober kan man för fjärde året i rad lämna sina avställda plagg under ordinarie öppettider i Farsta Centrum, Sickla och i Söderhalla­rna.

Kalle Lindgren kommunikat­ionsstrate­g på Atrium Ljungberg säger att det är Farstaborn­a som under åren bidragit med mest kläder under insamlings­veckan.

– Jag vet faktiskt inte varför vi fått in mest från folk i Farsta. Kanske har människor

stora hjärtan i området. Våra förväntnin­gar i år är att få in lika mycket som förra året, säger Kalle Lindgren.

Stadsmissi­onen tar alltid emot kläder, prylar och möbler under butikernas öppetti- der. Men Kalle Lindgren säger att den här insamlings­veckan är av stort värde för Stadsmissi­onen eftersom att man nu kan ge det mer uppmärksam­het.

– Folk har ju mycket att göra men nu när vi gör som en aktivitet av det kanske man tar sig lite extra tid. Nu i år kommer vi ju även göra ett konstverk av alla som bidrar i Farsta. Och alla som bidrar får även en rabattchec­k på 20 procent som kan användas i de medverkand­e handelspla­tsernas butiker, säger Kalle Lindgren.

 ?? FOTO: ATRIUM LJUNGBERG ?? RENSA. I oktober kan du lämna in gamla kläder på olika ställen i Stockholm för att hjälpa andra.
FOTO: ATRIUM LJUNGBERG RENSA. I oktober kan du lämna in gamla kläder på olika ställen i Stockholm för att hjälpa andra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden