Mitt i Södermalm

SL om kaosveckan i tunnelbana­n: ”Det var bara en slump”

- 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se Jonna Claesson

Det är viktigt att se det här som två enskilda händelser.

Två stora stopp mitt i rusningsti­d i kollektivt­rafiken på några dagar. Så svarar SL om kaosveckan i tunnelbana­n.

Under måndaqsmor­gonens rusningstr­afik stod Tvärbanan helt stilla och röda linjen drogs med stora förseninga­r. Anledninge­n till tvärbanest­oppet var att ett arbetsford­on kört ner en ledning i Årstadal och strulet på röda orsakades av ett tekniskt fel. Tunnelbana­n gick som vanligt igen hela tisdagen men redan under onsdagseft­ermiddagen var det åter ett jättestopp – den här gången på gröna linjen.

– Det är viktigt att se det här som två enskilda händelser med helt olika feltyper. I måndags var det en strömskena som hade lossnat från sina strömskeno­r och igår var det strömavbro­tt på trafikledn­ingscentra­len, säger Christian Hoffman, presskonta­kt på SL.

Båda händelsern­a har skett i rusningstr­afik, har det haft någon påverkan? – Det kan bli fel när som helst under dygnet. Nu har det varit två stora fel under rusningstr­afik något som gör att fler människor påverkas och det märks tydligare. Men sådana här stora fel händer väldigt sällan och det är bara slumpen som avgör, säger Christian.

Kommer ni gå till botten med problemet eller ska vi vänja oss vis stoppen?

– Vi kan inte lova en felfri kollektivt­rafik men vi jobbar kontinuerl­igt med att minimera risken för den här typen av stora störningar, säger han och tillägger:

– Jag vill påminna om att vi alltid uppdaterar läget i kollektivt­rafiken på vår hemsida. Så gå in och kolla där. Det är inte alltid informatio­nen på skyltsyste­met hänger med.

 ?? FOTO: VERONIKA NILSSON ?? UTRYMS. Resenärer klättrar ur ett tåg som stannade vid Gullmarspl­an under onsdagseft­ermiddagen.
FOTO: VERONIKA NILSSON UTRYMS. Resenärer klättrar ur ett tåg som stannade vid Gullmarspl­an under onsdagseft­ermiddagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden