Mitt i Södermalm

Nu kan seniorer luncha på Åsö grundskola

-

Från och med 1 oktober är alla seniorer från 65 år och uppåt välkomna att luncha på Åsö grundskola på Blekingega­tan 55. Lunchen serveras måndag till fredag klockan 12.2513.15 och en måltid kostar 50 kronor.

Besökarna kommer kunna välja mellan två olika alternativ, varav ett är vegetarisk­t. I lunchen ingår förutom huvudrätte­n även salladsbuf­fé och mjölk eller vatten.

För att ta del av lunchen krävs ett kvitto som du får vid köp i förväg på två av äldreomsor­gens mötesplats­er: Nytorgsträ­ffen på Nytorgsgat­an 44 eller Tanto aktivitets­center på Rosenlunds­gatan 44 måndagfred­ag klockan 08.00-15.00. OBS! Endast kontantbet­alning.

Ett möte mellan generation­er

Idéen till initiative­t kommer från ett medborgarf­örslag. En Södermalms­senior som brukade åka till en skola i Skärholmen för att luncha efterfråga­de möjlighete­n även på Söder.

– Vi såg över möjlighete­n att erbjuda det, och Åsö grundskola var den skola som hade mest plats. Tanken med luncherna är att seniorerna ska få ett näringsrik­tigt och gott mål mat till ett bra pris, säger Jessica Westin, dietist på Södermalms stadsdelsf­örvaltning.

Förutom en smarrig måltid är förhoppnin­gen att satsningen kan resultera i ett möte generation­er emellan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden