Mitt i Södermalm

Just D-profilen vill rädda pendelbåt 85 med en låt

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

En namninsaml­ing – och en sprillans ny kamplåt. Kampen för att rädda Riddarfjär­dslinjen fortsätter.

Pendelbåte­n över Riddarfjär­den, linje 85, ska läggas ner efter årsskiftet trots att allt fler åker med linjen. Det har fått ett nätverk av resenärer att ta upp kampen för att rädda kvar pendelbåte­n.

De har nu statistik som visar på ökat resande och startat en namninsaml­ing för att övertyga politikern­a om att ändra sig.

Nu får de ytterligar­e stöd av artisten Wille Crafoord, och Grotesco-medlemmen Linus Eklund Adolphson genom en nysläppt kamplåt ”Rädda linje 85”.

Tillsamman­s driver de projektet ”Våra drömmars stad”, med podcast, Instagram och Facebook-konto, om ”Stockholm i historien”.

– Jag har förståelse för om man lägger ner om ingen åker, men nu har folk börjat göra det. I samma sekund som de lägger ner uppnår man målet med råge. Det måste man ta hänsyn till, i synnerhet nu när det är lite regimskift­e bland de som bestämmer så har de en möjlighet att visa hur sköna och flexibla dom är, säger Söderbon Wille Crafoord.

Målet med låten är först och främst att informera om att linjen finns, enligt Wille Crafoord.

Istället för att lägga ner linjen borde hållplatse­rnas lägen ses över, kopplas ihop med bussar och bli fler, menar de. Trots politikern­as nej har de inte gett upp.

– Det viktiga är att fler vaknar och ropar högt. Det här är början på något större, att få mer kollektivt­rafik via båt. Vårt nästa steg är att vi kräver att Mariahisse­n öppnar igen, det skulle ge en fin access ner till båten, säger Wille Crafoord.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden