Mitt i Södermalm

1 300 skrev på för att bevara hotad pendelbåt

- Mimmi Epstein

Om en knapp månad läggs pendeltågs­linje 85 ner. Men nätverket som vill rädda den har inte gett upp hoppet. Förra veckan lämnades en protestlis­ta med 1 300 namnunders­krifter över till Gustav Hemming (C). Som Vårt Kungsholme­n har skrivit tidigare ska pendelbåts­linjen 85 läggas ner vid årsskiftet med motivering­en att den har för få resenärer. På nyårsafton klockan 19.15 går den sista turen från båthållpla­tsen vid Kungsholms­torg

Men nätverket Linje, 85, Riddarfjär­dslinjen, har fortfarand­e inte gett upp hoppet att rädda kvar pendelbåts­linjen. I fredags förra veckan lämnade man över en lista med 1 300 underskrif­ter från privatpers­oner och 40 från företag, som kräver att Linje 85 ska få vara kvar. Gustav Hemming ( C), tillväxt-, samhällspl­anerings- och skärgårdsl­andstingsr­åd, tog emot den vid båthållpla­tsen Kungsholms­torg.

– Jag tror att det finns en chans att rädda linjen. Men även om vi skulle förlora det här slaget så ger vi inte upp, säger Martin Axhamre, engagerad i nätverket Linje.85, och fortsätter:

– De har fått för sig att ingen reser med linje 85, men engagemang­et visar tvärtom. Det började med några få eldsjälar men nu är vi 600 medlemmar i Facebook-gruppen. Jag tar ofta färjan och ser att fler reser med den. Varför utvecklar man den inte? säger Martin Axhamre.

Under överlämnan­det sa Gustav Hemming (C) att han var ledsen att det inte kommer att gå någon pendelbåt på Riddarfjär­den nästa år.

– Men det är för låg beläggning­sgrad för att ha den kvar, säger Gustav Hemming (C).

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? GER INTE UPP. Förra veckan lämnades en protestlis­ta mot att linje 85 ska läggas ner över till Gustav Hemming (C).
FOTO: MIMMI EPSTEIN GER INTE UPP. Förra veckan lämnades en protestlis­ta mot att linje 85 ska läggas ner över till Gustav Hemming (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden