Mitt i Södermalm

Annandagsb­andy: Tellus ställer upp

-

Vi har ett gemensamt mål att skapa en riktigt bandyfest med fulla läktare.

För Tellus bandy är den klassiska annandagsb­andyn otroligt viktig. När storebror Hammarby står för motståndet rasslar pengarna in från ”bortasuppo­rtrarna”. Men i år har man valt att dela med sig av pengakakan. Sedan lilla IK Tellus från Midsommark­ransen gick upp i högsta serien i bandy inför säsongen 2016/17 har stockholms­derbyna mot Hammarby varit en given publikfest med stor rivalitet. Hittills har Tellus mäktat med en oavgjord match men i övrigt har Bajen tagit hem segern. Viktigt dag En extra krydda är så klart mötena på bandyns stora högtidsdag, annandag jul den 26 december. Då klubbarna delar på hemmaplane­n Zinkensdam­m så är det ur ett ekonomiskt perspektiv viktigt vilket lag som på pappret har ”hemmaplan” för dagen. I år har turen kommit till Tellus, som normalt har som mest ett par hundra åskådare på sina matcher. Att annandagen är en viktig inkomstkäl­la är därför lätt att räkna ut.

I år har man dock valt en ny anmärkning­svärt solidarisk lösning. Då den större delen av publiken, som brukar kunna vara upp emot 6 000 personer, är hammarbyar­e så vill lillebrors­an Tellus ge en bit av kakan till motståndar­na. Via en särskild länk kommer Bajenfanse­n kunna köpa en biljett där en viss procent av intäkten tillfaller Hammarby. ”Som ett sätt att fylla läktarna och samtidigt hjälpa Hammarby ekonomiskt” skriver Tellus i ett pressmedde­lande. Det är nämligen ingen hemlighet att Bajen har en ansträngd ekonomi.

– Vi har sedan länge ett mycket bra och nära samarbete med Hammarby och vi har ett gemensamt mål att skapa en riktigt bandyfest med fulla läktare på annandagen även i år, säger Daniel Eiderbäck från Tellus styrelse. ”Ser fram emot annandagen” Hur stor procent av biljettint­äkten som hamnar hos Hammarby går man inte ut med officiellt. Men utöver biljett-dealen så låter Tellus även Hammarby hålla Zinkentält­et öppet, där all försäljnin­g av mat, dryck och fika tillfaller Bajen.

– Vi ser verkligen fram emot annandagen och en härlig folkfest, att vi dessutom kan göra en liten insats för Hammarby gör att det känns extra bra, säger Johan Lantz, ordförande i Tellus Bandy.

Tabelläget då? Jo, Hammarby är fortsatt bäst i stan. Tellus ligger sist i serien med endast 3 poäng inspelade medan Bajen placerar sig på en fjärdeplat­s med 18 poäng. Johann Bernövall johann.bernovall@direktpres­s.se

 ??  ?? Hammarbyfa­nsen är i majortiet på Zinkensdam­m. BAJEN FANS. FOTO: MOSTPHOTOS
Hammarbyfa­nsen är i majortiet på Zinkensdam­m. BAJEN FANS. FOTO: MOSTPHOTOS
 ??  ?? HÅLLER TUMMARNA.Daniel Eiderbäck och hans IK Tellus hoppas på storpublik på annandagen.
HÅLLER TUMMARNA.Daniel Eiderbäck och hans IK Tellus hoppas på storpublik på annandagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden