Mitt i Södermalm

Vår pizzatävli­ng blev plötsligt blodigt allvar

-

Jag lovar dig, de fuskar. Jag har bevis. Ni måste stänga ner tävlingen.

Det är torsdag morgon och de där tre missade samtalen visar sig vara från en lokal pizzeria på Kungsholme­n. Några dagar tidigare har vi startat en omröstning på vår sajt om var stadsdelen­s bästa pizzeria finns. En lättsam tävling där vi med glimten i ögat skulle slå fast svaret på en av de mest frekvent ställda frågorna i lokala Facebookgr­upper.

Den uppriktiga glädjen och stoltheten hos Café Dello Sport, som vann utmärkelse­n när vi körde tävlingen på Södermalm, gav mig en föraning om att pizzeriorn­a själva tog tävlingen på stort allvar.

Det gjorde mig stolt! Plötsligt var vi Södermalms egen Guide Michelin. Men glädjen förbyttes snabbt i prestation­sångest när vi rullade ut tävlingen på fler håll och pizzerior började ringa och fråga hur omröstning­en går till. Anklagelse­r om taktikröst­ning kunde jag enkelt parera genom att hävda att de pizzerior som lyckas få sina gäster att gå in rösta också kan antas ha nöjda kunder.

Men när den upprörda pizzabagar­en på Kungsholme­n tröttnade på att jag inte trodde honom när han sa att grannpizze­rian fuskat, sa han. ”Då ska jag be alla mina anställda gå in och vinna omröstning­en åt oss. Håll koll på din hemsida.”

Sagt och gjort. Rösterna för pizzerian han ringde från sköt i höjden på nolltid. Vi fick stänga ner tävlingen. Ridå. Men i andra stadsdelar lät vi tävlingen rulla på. Så när vi nu stolt presentera­r vinnarna lagom till nyårsdagen, aka stora pizzadagen, kan vi samtidigt garantera er att vi inte har en aning om någon av dem har fuskat. Men den uppriktiga glädjen hos vinnarna får mig att tro och hoppas att de vunnit för att de gör jäkligt god pizza – inte för att de knäckt fuskkoden på vår sajt.

 ??  ?? HAMPUS JARNLO hampus.jarnlo @direktpres­s.se
HAMPUS JARNLO hampus.jarnlo @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden