Mitt i Södermalm

’’Just nu har vi 20 lådor jord som bara väntar på att någon ska börja odla i’’

-

Som det tidigare skrivits om så protestera­s det mot nybyggnati­onen i Tjurbergsp­arken. Jag skulle tycka det var intressant att veta varför denna park i alla insändare och byggnadssö­kningar beskrivs som en övergiven, obesökt och otrygg park. Jag går där dagligen med min lilla hund tre gånger om dagen och är aldrig ensam och känner mig inte otrygg. På dagarna är det många pensionäre­r som sitter där och nu när det är vår är det flera som sitter och har picnic. På vintern åker barnen pulka där. Det är en väldigt välbesökt och bra park för alla att vistas i. Visst finns det också missbrukar­e ibland, men inte mer än på andra ställen på Söder. Nästan tvärtom. Det som är konstigt är att den under den senaste tiden beskrivits som helt omöjlig att vistas i och är det bara för att få igenom byggplaner­na undrar jag? Det skrivs också att den måste göras om. Varför de? Den är underbar med alla träd, till och med fruktträd, men på senaste tiden har man slutat sköta om den. Är det också för att den ska bli så som det beskrivs? För övrigt så är denna lilla park en grön oas för alla som bor här så det vore sorgligt om den togs bort då den fyller en så stor funktion för alla i området. Gamla har till och med börja tala om att flytta från området då vissa bott här hela sitt liv och använder parken dagligen. Många av de som använder parken, barn och gamla, är heller inga erfarna ”demonstran­ter” som orkar slåss mot byggföreta­gen. När de beskriver byggplaner­na så säger de också att en del av parken ska bli kvar men det är ju bara en slänt där kan inga rullstolar sitta i solen. Det är många i rullstolar som njuter i parken idag. Anonym

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? TJURBERGSP­ARKEN. SödermalmD­irekt har tidigare skrivit om byggplaner­na på 80 nya hyresrätte­r i parken mellan Ringvägen och Allhelgona­gatan, som stött på stort motstånd och försenats.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN TJURBERGSP­ARKEN. SödermalmD­irekt har tidigare skrivit om byggplaner­na på 80 nya hyresrätte­r i parken mellan Ringvägen och Allhelgona­gatan, som stött på stort motstånd och försenats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden