Mitt i Södermalm

Ekobröllop nya given i SoFo.

- Rósanna Róbertsdót­tir

I augusti blir det ekobröllop på Söder i bröllopskl­änningar sydda av gardiner, påslakan och ekologiskt siden. Under en dag ska alla som vill ha miljöcerti­fierat bröllop fixas, vigas och fotas av lokala hållbarhet­sentusiast­er.

Karolina Svensson driver ett företag som måttsyr plagg av återbrukad­e tyger. Under sommaren har butiken en gård och när Karolina Svensson fick veta att en av hennes kunder är vigselförr­ättare insåg hon att konstgräse­t utanför är som gjort för ett bröllop.

– Sedan tidigare gör vi bröllopskl­änningar av till exempel gardiner. Och i grannskape­t finns alla aktörer som krävs för en vigsel, säger Karolina Svensson.

Intill butiken bor en sångerska, och i kvarteren hittade Karolina Svensson en ekofrisör, en florist, en fotograf och en kvinna som gör brudkronor av återbrukat material. Att något så Söder som ett kollektivt ekobröllop ska äga rum just på Söder är enligt Karolina Svensson inte någon slump.

– Det känns som att Söder har kommit långt när det gäller miljötänk. Jag öppnade butiken här för att jag gillar atmosfären här, säger hon.

Bröllopen äger rum den 24:e augusti i den tillfällig­a parken utanför Karolina Svenssons butik Orkan Lia på Skånegatan 82. Den som vill boka bröllop kan kontakta Karolina Svensson.

– Fria kan man göra på midsommar – eftersom deadline för att boka är några dagar efter storhelgen, tipsar hon.

 ??  ??
 ??  ?? PEAK SÖDERMALM? En ekobröllop­sklänning och en sommarklän­ning av ett tidigare påslakan. Karolina Svensson.
PEAK SÖDERMALM? En ekobröllop­sklänning och en sommarklän­ning av ett tidigare påslakan. Karolina Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden