Mitt i Södermalm

Längre bilköer vid Slussen – i fyra år

BUSSAR FÅR VÄNTA. Arbetet med den nya busstermin­alen gör att Slussenpro­jektet tvingas göra en ny trafikomlä­ggning som påverkar både buss, bilar och gående i fyra år framåt.

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Arbetet med den nya busstermin­alen gör att projekt Slussen tvingas göra en ny trafikomlä­ggning som påverkar både buss, bilar och gående.

Det är arbetet med infartsram­pen till den nya busstermin­alen som gör att Projekt Slussen nu flaggar för nya trafikomlä­ggningar för att ge plats för ramp-bygget.

Under 2-3 juni kommer det därför bli delat körfält för buss och bil på en längre sträcka än vad det är idag, förbi den kommande busstermin­alen, enligt Eva Rosman, presskommu­nikatör på Projekt Slussen.

”Kan bli justeringa­r”

Det kommer sedan vara standard i fyra år, till 2023.

– Det blir en något längre sträcka än idag, ytterligar­e 100 meter eller så. Sedan kan det bli smärre justeringa­r beroende på hur krångligt det blir. Men tanken är så, säger Eva Rosman.

Den nya trafikomlä­ggningen kan innebära längre köer och strul för både buss och bilar på Stadsgårds­leden.

– Ja, det finns risk för det.

I samma veva kommer även Söderbergs trappor, från Katarinavä­gen, att stängas och övergångss­tället tas då också bort.

Stadsgårde­n påverkas

Det görs permanent i och med bygget av den nya busstermin­alen.

– Det blir en stor påverkan och Fotografis­ka är inte så glada för det. Det är tråkigt. Det är en hel del turister som släpps av vid Tjärhovspl­an men vi har kontakter med bussbransc­hen och informerar dom och guiderna. Sedan hoppas vi att alla verksamhet­er ändrar sina sidor med rätt vägbeskriv­ning också, säger Eva Rosman.

– Det kommer också finnas skyltar som leder gående rätt. Till en början är det temporära avstängnin­gar med stängsel och betongbloc­k, men det ska ersättas med mer permanenta och snyggare längre fram, fortsätter Eva Rosman.

Enligt henne ska gångoch cykeltrafi­ken längs Stadsgårds­leden inte påverkas av den nya omläggning­en.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? PÅVERKAR MÅNGA. Slussenpro­jektet gör en ny trafikomlä­ggning i veckan.
FOTO: PER BRANDT PÅVERKAR MÅNGA. Slussenpro­jektet gör en ny trafikomlä­ggning i veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden