Mitt i Södermalm

Här kan du fira nationalda­gen i år

- Sophie Stigfur sophie.stigfur@direktpres­s.se

Marknader, dans, mat och gratis kvartersfe­st med tunga artistnamn på scen. Hela Stockholms­området spritter av galej i olika former när nationalda­gen firas den 6 juni.

Oavsett om du bor mitt i innerstan eller i utkanten av Stockholm finns gott om evenemang av alla möjliga slag att välja och vraka bland under nationalda­gen den 6 juni.

På Södermalm vankas det exempelvis kvartersfe­st där artisten Cherrie bjudit in bland andra Ison och Fille till gratis spelningar på gatorna i Hornstull klockan 16–22.

Liksom tidigare år blir det även storslaget firande i Vintervike­ns trädgård mellan klockan 12 och 22 med musik, foodtrucks, clownupptr­ädanden, tatuerings­studio och 30 försäljare från Stockholm Hippie Market.

Galopp och dansgille

På Gärdet arrangeras för sjunde året i rad Nationalda­gsgaloppen med galopplöpn­ingar, hattparad och ponnygalop­p klockan 11.3016.30.

Vid Görväln i Järfälla vankas dans och musik hela dagen lång, med allt från Viksjö Dansgille och Järfälla Kammarkör till ett gratisgig med hajpade indiepopba­ndet Vasas Flora och Fauna. På Österåkers sportcentr­um blir det Drakfestiv­al med drakflygni­ng mellan klockan 13 och 22, ta med en egen drake eller bygg en på plats med hjälp av drakexpert­er.

För den som hellre firar nattetid bjuds det bland annat in till elektronis­k dans på Färgfabrik­en med drömsk techno av Dorisburg och Sebastian Mullaert.

 ??  ?? Cherrie uppträder. BLOCKPARTY. Artisten Cherrie med flera uppträder gratis på gatorna i Hornstull.
Cherrie uppträder. BLOCKPARTY. Artisten Cherrie med flera uppträder gratis på gatorna i Hornstull.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden