Mitt i Södermalm

’’Man skulle kanske lägga nattklubba­r i förorterna och liva upp dom lite?’’

-

Läste att Debaser Hornstull måste stänga då gatan ovanför deras lokaler ska renoveras. De försöker nu få ett nytt kontrakt som lovar dem att få tillbaks lokalerna efter reparation­erna är klara. Vi är väldigt många boende i området som hoppas att det inte sker. I deras artikel säger de att grannar inte störs av deras verksamhet. Detta är så långt från sanningen man kan komma. De är mycket väl medvetna om otaliga klagomål. Anmälninga­r till miljöförva­ltningen, ljudmätnin­gar hos boende och så vidare. Detta har pågått till och från sedan de tog över lokalerna.

De hävdar också att de bidrar till att göra området säkrare genom sin existens, vilket är skrattreta­nde. Detta har aldrig varit ett oroligt eller osäkert

område och alkoholber­usade ungdomar gör det verkligen inte tryggare. Däremot saboteras och förstörs det rejält i området på grund av Debaser.

Vattnet utanför Debaser fylls av skräp i form av glas, plastmugga­r, ölflaskor, vinflaskor med mera. Ja, Debasers gäster slår sig ner på bänkarna utanför badet samt i gräset nere vid vattnet för att ”försupa”. Här kastar man även cyklar, parksoffor, varuvagnar, datorer och soptunnor i vattnet. Allt som står nära vattnet åker förr eller senare i när alkoholpåv­erkade gäster lämnar lokalerna.

Det pinkas i våra portar och krossas glas på våra trottoarer. Många nämner enbart fördelarna med att ha en nattklubb i stan och många vill ha den kvar. Men de varken ser eller upplever baksidan vi tvingas leva med. De bor inte själva i stan och tycker att vi som bor här ska flytta om en nattklubb stör oss. Absolut inte! De flesta av oss har bott här långt innan Debaser tog över lokalerna och vi tänker fortsätta bo här. Stan är till för alla. Gamla som unga, medelålder­s som barnfamilj­er.

Vi tycker om stadens puls och vill ha en levande stad med restaurang­er, bio, evenemang och musik. Men det måste finnas gränser. En nattklubb med levande musik 10 meter från ett bostadsomr­åde till kl 03.00 är att gå för långt. Man skulle kanske lägga nattklubba­r i förorterna och liva upp dom lite? Varför är det bara stan som ska vara ”levande”?

 ?? FOTO: DEMED/FLICKR ?? STÖRANDE? Wolf Alice spelning på Debaser Strand 2018.
FOTO: DEMED/FLICKR STÖRANDE? Wolf Alice spelning på Debaser Strand 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden