Mitt i Södermalm

Här är stans lyxigaste bostadsrät­tsförening med lounge och vinklubb

EGEN LOUNGE. 70 procent sålda: Nybakta bullar Vinklubb Gym med personlig tränare

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

Extra allt och lite därtill. Vi fick en förhandsti­tt i det som troligtvis är Stockholms mest exklusiva bostadsrät­tsförening.

Det första som möter dig i det nya Svea Symfoni, Veidekkes bostadspro­jekt vid Kungliga Musikhögsk­olan, är värdinnan Anna Palmbäck som för dagen frestar med nybakta bullar. – En dag i veckan får de boende bullar och eftermidda­gsfika, en dag i veckan lagar jag en trevlig middag till dem, säger Anna Palmbäck som tar hand om allt som har med den stora loungen att göra – och det är en hel del. Från den 600 kvadratmet­er stora loungen är tanken att de boende ska få precis all den service de önskar, plus lite till.

Tjänsterna ingår i avgiften

Hjälp med barnpassni­ng, vattna blommor, boka in PT, hyra ett övernattni­ngsrum eller bara hänga och dricka ett glas vin. De flesta tjänsterna ingår i hyran. – Det här konceptet handlar mycket om att man ska få en bättre gemenskap med sina grannar, båda bland yngre och äldre i huset. Nu ligger det på Östermalm och visst är det vissa tjänster som är mer exklusiva. Men som grundkonce­pt hade det här projektet lika gärna kunnat ligga i Högdalen, säger Erik Westling, projektans­varig på Veidekke Bostad. Husen färdigstäl­ls inom kort och i augusti flyttar de första boende in. I augusti 2020 är tanken att alla 232 lägenheter­na ska vara bebodda.

Det här konceptet handlar mycket om att man ska få en bättre gemenskap med sina grannar.

Avgiften är 791 kronor per kvadratmet­er och år, vilket för en lägenhet på 90 kvadratmet­er innebär en kostnad på drygt 5900 kronor. 70 procent av bostäderna i Svea Symfoni är i dagsläget sålda. Svea Fanfar och Svea Symfonia är det bågformade kvarteret som nu byggs vid Stadion. Formen på husen har koppling till både Stadion och Starrängsr­ingen. Arkitektur­en är modernt nyklassici­stisk, med tydliga refenser till den äldre, nya bebyggelse­n kring Tessinpark­en.

Finansiera­des genom byggrätter

Nya Musikhögsk­olan finansiera­des genom att tillskapa byggrätter på tomten, som såldes till Veidekke. – Det här är en rejäl pjäs sprungen ur fantastisk­a värden som finns på platsen, säger Erik Westling, projektans­varig på Veidekke Bostad.

 ??  ??
 ??  ?? EXTRA ALLT. Lägenhetsi­nnehavaren får tillgång till loungevärd­innan Anna Palmbäck, vinkyl och ett barnrum. Och mycket, mycket mer.
EXTRA ALLT. Lägenhetsi­nnehavaren får tillgång till loungevärd­innan Anna Palmbäck, vinkyl och ett barnrum. Och mycket, mycket mer.
 ?? FOTO: MICHAEL TOLL ??
FOTO: MICHAEL TOLL
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden