Mitt i Södermalm

Naddebo (C) om toabristen: ”Beklagligt”

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se

Klubbhus av enklare standard, med toaletter och vatten. Det är en av flera idéer som staden kommer att titta på för att lösa problemet.

Stadens idrottsbor­garråd Jonas Naddebo (C), beklagar situatione­n som uppstått.

– Tyvärr ser vi att många idrottsanl­äggningar runt om i staden är eftersatta. Och det är tråkigt att den här typen av investerin­gar bortpriori­teras på grund av bristen på anläggning­ar. Det gör att vi tvingats prioritera nya idrottsyto­r före facilitete­r. Det är extra beklagligt att det drabbar barn och ungdomar.

”Jobbar aktivt med nu”

– Men detta är en fråga som vi jobbar väldigt aktivt med just nu. Inför budgeten 2020 tittar vi på flera olika lösningar för att kunna lyfta den här typen av investerin­gar. Det är lösningar som grundar sig i förslag

Inför budgeten 2020 tittar vi på flera olika lösningar för att kunna lyfta den här typen av investerin­gar.

från föreningar­na själva.

En bland flera idéer som kan undersökas är om det går att bygga ett antal enklare modulhus som kan inredas som klubbhus, med cafeteria och toaletter, enligt Naddebo.

– Där kan föreningar­na själva bedriva verksamhet och jag tror att det skulle stärka mindre föreningar och ge dem en möjlighet att växa. Det skulle också ge barn och unga en plats att samlas på även utanför träningsti­derna. Ett flertal klubbar och idrottsanl­äggningar runt om i Stockholm har samma behov.

 ??  ?? IDROTTSBOR­GARRÅD. Jonas Naddebo (C).
IDROTTSBOR­GARRÅD. Jonas Naddebo (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden