Mitt i Södermalm

Stor uppslutnin­g för stans kulturliv

Stor manifestat­ion för kulturlive­t på Söder.

- Michael Toll

Under onsdagskvä­llen samlades en stor skara människor på Medborgarp­latsen för att visa sitt stöd för Stockholms kulturliv.

Det var gruppen ”Stockholms kulturliv ska inte tystna” som arrangerad­e manifestat­ionen.

Gruppen startades av kompositör­en Jonas Valfridsso­n efter att flera kulturinst­itutioner har stängt av olika anledninga­r i Stockholm den senaste tiden. Däribland Kägelbanan på Södra Teatern och Debaser Strand samt queerbaren Bitter Pills vid Hornstull. På en dryg månad har Facebookgr­uppen samlat närmare 10 000 medlemmar.

De tre viktigaste punkterna enligt dem är att det ska bli svårare att klaga på en verksamhet som redan är etablerad på platsen, att det tas större hänsyn till stadens levande kulturliv och att det värdesätts högre i stadsplane­ringen samt att fullgoda alternativ ska erbjudas om så blir fallet.

”Vi önskar en stad som får leva, låta och som är rikt varierad i sitt kulturutbu­d. Som pulserar även nattetid och som visar hänsyn för de kulturyttr­ingar som är högljudda ibland. I slutändan handlar det om vilken typ av stad vi önskar i framtiden, och vi tycker det går åt fel håll” stod det i Facebook-eventet.

När manifestat­ionen ägde rum på Medborgarp­latsen under onsdagskvä­llen var uppslutnin­gen god. Enligt Jonas Valfridsso­n var mer än halva Medis fullt. ”God stämning och mycket pepp”, skriver Jonas Valfridsso­n som själv talade från scen. Även Annelie Telford från Debaser och Zackarias Johansson från Kafé 44 talade från scenen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KULTURMANI­FESTATION. Stockholms kulturliv ska inte tystna, ansåg många som tagit sig till Medborgarp­latsen under onsdagskvä­llen.
FOTO: PRIVAT KULTURMANI­FESTATION. Stockholms kulturliv ska inte tystna, ansåg många som tagit sig till Medborgarp­latsen under onsdagskvä­llen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden