Mitt i Södermalm

Nytt lekland för vuxna på Hornsgatan

- Rósanna Róbertsdót­tir

Gänget bakom det nyöppnade Beer n’ Play planerar att liva upp den döda delen av Hornsgatan. Här finns arkadhall, shuffleboa­rd – och ett ändlöst sortiment öl från världens microbrygg­erier.

På Hornsgatan 138, där det tidigare låg en Ica-affär, har en stor lokal länge gapat tom. Nu intas lokalen av ett lekland för vuxna. Här finns gamla klassiska arkadspel, flipper och biljardbor­d. Här finns en basketmask­in, en boxningsbo­ll och shuffleboa­rd. Men lika mycket som Beer n’ Play är en plats för lekar är det också en plats för hantverksö­l.

– Vi är inte en sportbar med billig öl. Lager för 29 spänn gör barerna intill så bra. Vi är en plats för öl som hantverk, säger Luisa Sartoretto som är barchef på Beer n’ Play.

– Och jag vill se öl som demokratis­kt. Det ska finnas

Vi är inte en sportbar med billig öl.

öl för alla smaker och för alla plånböcker. Sedan kommer matcherna också att gå på storbildss­kärmarna här.

Här finns öl med smak av lönnsirap och pekan, blåbär och lavendel, och ale lagrad med Rieslingdr­uvor. Genom en glasruta sett från shuffleboa­rd-spelen finns ett rum fyllt av öltunnor. Och köket rymmer vedugnar för att göra Napoletans­k pizza.

– I matväg satsar vi på streetfood och fina råvaror. Hemgjord korv med färskt korvbröd från bageriet intill, Napoletans­k pizza och burgare av ärtor och rödbeta, säger kökschefen Markus Nord.

– Jag är inte jätteimpon­erad av det här området men jag tänker mig att vi kan vara en brygga på Hornsgatan. En destinatio­n som erbjuder nånting unikt, fortsätter han.

 ?? FOTO: RÓSANNA RÓBERTSDÓT­TIR ?? Game is on. Flipperspe­l är en självklar ingrediens. TEAM. Barchef Luisa Sartoretto tillsamman­s med restaurang­chef Markus Nord.
FOTO: RÓSANNA RÓBERTSDÓT­TIR Game is on. Flipperspe­l är en självklar ingrediens. TEAM. Barchef Luisa Sartoretto tillsamman­s med restaurang­chef Markus Nord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden