Mitt i Södermalm

Paradiset kan återuppstå på Södermalm igen

- Sofie Axelsson sofie.axelsson@direktpres­s.se

Johannes Cullberg gav allt han hade för att rädda sitt varumärke. Nu hoppas han kunna starta upp butiken på Södermalm igen.

Matkedjan Paradiset som haft butiker i NK-gallerian och på Södermalm, meddelade i slutet av mars att de tvingats till konkurs. Nu har ägaren Johannes Cullberg köpt tillbaka varumärket.

– Det är väldigt bra, det är skönt att kunna jobba lite framåt, säger Johannes Cullberg.

– På ett sätt var corona bra för daglig varuhandel, det ökade vår omsättning men för oss var det ändå väldigt dålig timing. Vi har mitt inne i en finansieri­ngsperiod och när finansmark­naden kraschade så tappade vi en av våra största investerar­e. Just den här gången låg marginaler­na på precis fel sida, säger han.

”Det var mitt sista bud”

Konkursbud­givningen kan liknas med en bostadsbud­givning menar Johannes Cullberg. Det var en seg process och konkursför­valtaren gjorde allt för att höja priset.

– Till sist gick det vägen. Det var mitt sista bud, jag hade inte kunnat gå högre, säger han.

Johannes har blandade känslor inför vinsten. Det var hans egna varumärke som han står registrera­d på i hela Europa som han nu behövde betala dyrt för att få använda.

– Men vad ska man göra? Det hade känts fruktansvä­rt om någon annan hade köpt upp det so m jag jobbat för under så lång tid. Jag vet inte vad jag hade gjort då, säger han.

Johannes säger att han inte kan uttala sig om processen om att få tillbaka butiken på Söder mer än att de har det som mål.

– Men det är mycket som ska gå i lås först. Om det går vägen kommer det inte ske till sommaren utan först till hösten, säger han.

 ?? FOTO: KATE GABOR ?? BLICKAR FRAMÅT. Johannes Cullberg, grundare av Paradiset.
FOTO: KATE GABOR BLICKAR FRAMÅT. Johannes Cullberg, grundare av Paradiset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden