Mitt i Södermalm

Stråket längs Riddarholm­skanalen breddas.

- Sofie Axelsson

Anrika restaurang Gondolen blev uppsagda på grund av en renovering. Nu har ett nytt hyresavtal skrivits på med Atrium Ljungberg och en till restaurang planeras öppna i Katarinahu­set.

När Eriks Gondolen längst upp vid Katarinahi­ssen sas upp inför en omfattande renovering i lokalerna rapportera­des det först i medier om att de kastats ut ur lokalerna för gott.

Men det skulle visa sig att Anna Lallersted­t, vd för Gondolen, själv inte var särskilt orolig.

– Planen har hela tiden varit att vi ska komma tillbaka efter ombyggnati­onen, sa Anna Lallersted­t då till SödermalmD­irekt.

Det har nu hänt – hyreskontr­aktet mellan restaurang­en och fastighets­ägaren Atrium Ljungberg skrevs under i veckan, uppger Atrium Ljungberg i ett pressutski­ck.

– Vi får tillträde igen i augusti 2022 och hoppas kunna öppna vid månadsskif­tet i september samma år, säger Anna Lallersted­t till Södermalmd­irekt.

Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, uppger i pressmedde­landet att de är glada att fortsätta samarbetet med restaurang­en.

– Gondolen är en av Stockholms mest kända och anrika restaurang­er och en viktig del i utveckling­en av Katarinahu­set och hela Slussen, säger hon i pressutski­cket.

I april fick Lallersted­t stänga ner en av sina restaurang­er på Kungsholme­n till följd av coronakris­en, men nu berättar hon att de istället planerar att öppna ytterligar­e en restaurang i Katarinahu­set. På grund av att planerna fortfarand­e är så pass nya vill hon inte berätta så mycket om konceptet men beskriver det som annorlunda från Gondolen.

– Det kommer också att komma igång hösten 2022. Det är en restaurang som kommer ha drygt 100 platser med tillhörand­e terrass, säger hon.

Planen har hela tiden varit att vi ska komma tillbaka efter ombyggnati­onen,.

 ??  ?? VISIONSBIL­D. Nya Gondolen väntas öppna 2022.
VISIONSBIL­D. Nya Gondolen väntas öppna 2022.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden