Mitt i Södermalm

Abbas återföreni­ng får egen utställnin­g

Album i november

- DJURGÅRDEN

Om vi inte tyckte att albumet var bra nog hade vi aldrig släppt det.

Nyheten att Abba ger ut ett nytt album och blivit avatarer blev snabbt global. Den som vill veta mer om nya Abba kan besöka deras museum på Djurgården.

Att Abba är tillbaka har nog få undgott. Björn, Benny, Agnetha och Anni-frid finns nu som digitala avatarer och i november kommer albumet Voyage med tio låtar, varav två redan har släppts.

Nu presentera­s projektet ”Abba Voyage” på Abba The Museum. Det är en installati­on där man kan se videon med den nya musiken. Man kan också höra Björn Ulvaeus, Benny Andersson och andra inblandade berätta om det digitala projektet.

Bönen blev hörd

Museets eget bidrag är en hyllning till de fans som i mitten på 80-talet ordnade en brevinsaml­ing som skickades till Abbas skivbolag Polar.

I breven skrev fansen om sin stora önskan att få ett sista album eller åtminstone några nya låtar.

Albumsläpp­et och avatarshow­en lanserades live på Youtube den 2 september. Presentati­onen programled­des av Arantxa Alvarez som samlat ett gäng superfans på Gröna lund. De miljoner tittarna fick sedan hänga med på en tur ut i världen där fans samlats i flera stora städer.

Orolig för en flopp?

Om man ska lita på Björn Ul- vaeus kommer albumet hålla a måttet.

– Om vi inte tyckte att albumet var bra nog hade vi aldrig släppt det. Och det finns gammalt uttryck inom musikindus­trin: Man ska aldrig låta det gå mer än 40 år mellan två album, säger han.

t ● ● ll tt tt lb h

 ?? FOTO: ABBAVOYAGE.COM FOTO: MOSTPHOTOS ?? Två singlar, I Still Have Faith In You och Don’t Shut Me Down, finns redan ute på streamingt­jänster. Albumet Voyager kan förbeställ­as och släpps den 5 november.
Än så länge har endast London och en specialbyg­gd arena i Queen Elizabeth Olympic Park presentera­ts som plats för de digitala konsertern­a. Konsertdat­umen är hittills satta mellan den 27 maj och den 4 september 2022.
NY MUSIK.
FOTO: ABBAVOYAGE.COM FOTO: MOSTPHOTOS Två singlar, I Still Have Faith In You och Don’t Shut Me Down, finns redan ute på streamingt­jänster. Albumet Voyager kan förbeställ­as och släpps den 5 november. Än så länge har endast London och en specialbyg­gd arena i Queen Elizabeth Olympic Park presentera­ts som plats för de digitala konsertern­a. Konsertdat­umen är hittills satta mellan den 27 maj och den 4 september 2022. NY MUSIK.
 ??  ?? Märta Lefvert Henrik Lindstedt
Märta Lefvert Henrik Lindstedt
 ??  ?? Abba presentera­de på torsdagskv­ällen ett nytt album och en digital turné.
Abba presentera­de på torsdagskv­ällen ett nytt album och en digital turné.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden