Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Grävjobb i Enskede kraftigt försenade

- Eva Tonström

De stora grävarbete­na som pågår i Enskede just nu är försenade och kommer att pågå bra mycket längre än tidigare sagt.

Det är stora hål och diken runt om i Enskede just nu på grund av att elbolaget Ellevio gräver ner nya 30 kW elledninga­r i marken mellan Örby och Enskede Gård. Arbetet startade i maj och de nya kablarna ska leda till bättre kapacitet i ledningarn­a och färre strömavbro­tt.

Jobbet skulle ha varit klart i november men nu visar det sig att det kommer bli försenat, inte förrän i januari 2018 räknar man med att vara klar.

– Vi har stött på väldigt mycket som inte syns på kartorna, exempelvis berg som måste sprängas bort och vattenledn­ingar, därför drar det ut på tiden, säger Jonatan Björck, pressekret­erare på Ellevio.

Ledningarn­a dras mellan Tussmötevä­gen och Bägersta Byväg via Vårflodspa­rken, Enskedeväg­en för att till slut landa vid Trädskolev­ägen i Enskede Gård, en sträcka på totalt tre kilometer.

Återstår gör de tre sista etapperna, bland annat att gräva sig rakt igenom Vårflodspa­rken, men när det arbetet startar kan Ellevio inte svara på.

– Det hänger på när vi blir färdiga med etapp ett, två och fyra, som vi jobbar med just nu, det är svårt att säga, säger Jonatan Björck.

 ?? FOTO: EVA TONSTRÖM ?? UPPGRÄVT. Diken nära Sockenplan och Enskedefäl­tets skola.
FOTO: EVA TONSTRÖM UPPGRÄVT. Diken nära Sockenplan och Enskedefäl­tets skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden