Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Bilkörfält tas bort på Enskedeväg­en

- Elina Lundberg

Tidplanen håller, lovar SL. På måndag morgon är ersättning­sbussarna väck och alla resenärer längs med hela tvärbanan kan åter kliva på tåget. En sex månader lång avstängnin­g av trafiken är därmed över.

Sen i början av augusti har tågen kört som vanligt mellan Solna och Stora Essingen men nu öppnas alltså hela banan genom Söderort och Sjöstan till nya stationen i Sickla.

Inför trafikstar­ten har det nyinstalle­rade signalsyst­emet testas med tomma tåg och betyget är gott.

– Det har fungerat utmärkt, säger Claes Keisu på SL:s presstales­tjänst.

Det nya signalsyst­em gör att resenärer kan åka hela tvärbaneli­njen utan att byta i Alvik.

Byggd för tätare trafik

Under avstängnin­gen har det också byggts nya vändspår vid Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand för att SL ska kunna öka turtäthete­n från dagens 7,5 minuters trafik till 2,5 minuter.

Men SL växlar inte upp direkt.

– Nej, vi måste köra in det nya systemet innan vi gör förändring­ar men tätare avgångar är vår ambition på sikt, säger Claes Keisu.

Smyginvign­ing

Förlängnin­gen av tvärbanan till Sickla i Nacka från Sickla udde i Sjöstan, en sträcka på 675 meter, smyginvigs redan på söndag då resenärer kan få teståka den nya rälsen. På söndag mellan klockan 12 till 14.30 går det att premiäråka mellan Sickla och Gullmarspl­an.

På måndag kan du åka hela vägen från Solna till nya hållplatse­n i Sickla. I måste köra in det nya systemet innan vi gör förändring­ar men tätare avgångar är vår ambition på sikt.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? HÅLLER TIDEN. SL börjar köra tvärbanan på hela sträckan till Sickla igen.
FOTO: LEIF OLDENBURG HÅLLER TIDEN. SL börjar köra tvärbanan på hela sträckan till Sickla igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden