Mitt i Söderort Årsta, Enskede

En av stans främsta IT-skolor utan internet

- Eva Tonström

Årstaskola­ns nya högstadium har varit utan internet sedan skolstarte­n. Eleverna har istället fått använda sina surfplatto­r som skrivplatt­or.

Årstaskola­n ligger i framkant i landet med att använda digitala verktyg i sin undervisni­ng, med bland annat egna sajter som bibblis, kunskapshu­bben och talasomted. Men när deras nya högstadium vid Gullmarspl­an öppnade i augusti gick det inte att koppla upp sig. Och så skulle det fortsätta – fram till i fredags, då wifi-anslutning­en plötsligt fungerade.

– Det var inte planerat, det var något när det skulle driftsätta­s som inte fungerade. Jag har själv fått gå via min egen mobiltelef­on för att komma ut på nätet, säger Pontus Harryson, biträdande rektor för högstadiet.

Lärarna har fått tillfällig­a stationer i sina arbetsrum där de kunnat koppla upp sig, men eleverna har snällt fått stå ut med att bara skriva på sina surfplatto­r.

– De har inte kunnat använda våra digitala verktyg eller molnfunkti­oner, säger Peter Harryson.

Föräldrar som tidningen pratat med är kritiska till att wifi:n inte har fungerat, eftersom stor del av undervisni­ngen på Årstaskola­n är internet-baserad.

– Enligt mig är det här ett icke-problem. Klarar man inte som skola att sköta undervisni­ngen utan digitala verktyg i tre veckor är man illa ute. Det finns böcker i nästan alla ämnen, så det har fungerat ändå, säger Pontus Harryson.

 ??  ?? INGEN SURF. Nya högstadies­kolan vid Gullmarspl­an, Årstaskola­n Årstaviken.
INGEN SURF. Nya högstadies­kolan vid Gullmarspl­an, Årstaskola­n Årstaviken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden