Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Halva priset på SL-kortet vore mer rimligt än dagens!

- ABC Lena ”sluta tjafsa, följ lagen”

i Stockholm hur man än försöker. Inte lär det minska heller när SL höjer priset igen.

Speciellt när det gäller pensionäre­r, ungdomar och studenter. 50% av vuxenprise­t låter lite rimligare än dagens pris. Sommarkort­et försvann, tyvärr. Inbillar mig att många fler skulle lämna bilen hemma om priserna inte vore så höga. Stockholms­priserna är förstås låga jämfört med Väster Norrland men läste idag i dagspresse­n att i Luxemburg stad kommer man att få åka avgiftsfri­tt fr o m nästa år med tanke på klimatet. God jul till alla, även till bilister!

Biltrafike­n minskar inte

Låt oss göra det enkelt: På gångväg (inkl. trottoar) möts vi till HÖGER om varandra. 90 procent gör så. Eventuella cyklister – håll höger och kör om. Väg med motorfordo­n: Där går man förstås till vänster. Hur svårt kan det vara?

”Håll dig till höger Svensson”-kampanjen riktades till förare av FORDON – inte gångtrafik­anter, som uppmanades alltid att möta fordonet dvs gå på vänster sida! Min hund går på vänster sida, med andra ord längst bort från en cykel. För om cyklisten kör på hunden och skadar sig får jag betala (hundägare har ”strikt ansvar” enligt svensk lag)!

Det enklaste vore väl att följa lagstiftni­ngen. Det är ju för att undvika onödiga konflikter och att folk gör som de vill som det finns trafikföro­rdningar. Och lagstiftni­ngen (som alltså bör följas) gör gällande att fotgängare, om möjligt (vilket det nästan alltid är) ska hålla till vänster i blandade trafikmilj­öer som t.ex gemensamma gång- och cykelbanor.

 ??  ?? SL-åkande glad pensionärP­ublicerad förra veckan.
SL-åkande glad pensionärP­ublicerad förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden