Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Enskede IK:s mest hängivna supporter?

TROGEN. ”Satsar man på guld i Allsvenska­n är det inte laget för mig”, säger Per Fahlén – hängiven följeslaga­re till division 2-laget från Söderort.

- Albin Tingstedt albin.tingstedt@direktpres­s.se

Per Fahlén är Enskede IK:s otippade, men trogna, supporter. Han saknar direkt koppling till laget, annat än att han bor i krokarna. Vi träffar honom på Enskede IP, varifrån han brukar twittra om lagets matcher.

– Det är mer folk här idag än vad det är vi match, säger Per Fahlén när han ser hur många skolungdom­ar som idrottar på Enskede IP en solig fredagsför­middag i maj. Han är kanske Enskede IK:s enda trogna supporter som inte har en självklar koppling till laget.

Per beskriver sig själv som en helt vanlig ovanlig snubbe som älskar fotboll och har en förkärlek till dåliga fotbollsla­g.

– Om man strävar efter guld i allsvenska­n är det inte riktigt laget som tilltalar mig. För ett lag i division två kan det vara en framgång att vinna ibland, säger Per med betoningen på det sista.

… det kan vara skönt att sitta i solen med en kaffe och njuta av just spelet i division två.

En slump

Men att Per började engagera sig för just Enskede IK var egentligen en slump. Anledninge­n? Det var det närmsta laget från hans bostad i Gubbängen.

Engagemang­et yttrar sig i hans twitterkon­to, @LokalaLage­t med sina blygsamma 16 följare, där han skriver enkom om Enskede IK:s matcher. Något som inte gått laget obemärkt förbi.

– I slutet på förra säsongen såg Enskede IK:s målvakt en av mina tweets och tyckte det jag höll på med var jätterolig­t. Nu är han en av de få följarna, berättar Per.

Har du någon favorit?

– Kenny Pavey har varit en favorit sedan tiden i Ljungskile. Kul nu är att han är aktiv i Enskede IK som ungdomsträ­nare och ibland spelare i A-laget, förklarar Per.

Hur ser intresset ut i familjen, smittar ditt engagemang av sig?

– Jag har frågat om sambon vill följa med. Då kollar hon konstigt på mig och undrar varför jag vill slösa två timmar på fotboll i division två. Men det kan vara skönt att sitta i solen med en kaffe och njuta av just spelet i division två. För det är fotbollen det handlar om, avslutar Per.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? FOTBOLLSSU­PPORTER. Per Fahlén från Gubbängen twittar om Enskede IK:s otippade supporter.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN FOTBOLLSSU­PPORTER. Per Fahlén från Gubbängen twittar om Enskede IK:s otippade supporter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden